6 Ağustos 2018 Pazartesi

Yazılarıyla Meral Akman Blues Perişan'da

Açık Radyo'da programlar yapan Meral Akman bundan sonra 
Blues Perişan blog'da 
yazılarıyla bizlerle olacak. 
Geronimo Yalnızkartal, 
Cenk Akyol, 
Yiğit İlgü, 
Bülent Seyitdanlıoğlu 
ve 
şimdi de 
Meral Akman
Yahu ciddi ciddi bir rock dergisi oluyoruz.  



Geçtiğimiz yaz açtığım "Sait Faik'ten Kafka"ya sergime gelen birinin "Ben yıllar önce size mektup göndermiş, imza olarak da Merallica yazmıştım" demesiyle başlayacaktı herşey. Hani bu tip karşılaşmalarda biri size mektup yazdığını söyler ama haliyle hatırlamanıza imkan yoktur; zira o zaman iyi bir tirajı olan Hıbır ve Gırgır dergilerine ( ve tabi bana) gelen okuyucu mektubunun haddi hesabı yoktu, böyle olunca da hatırlamak zorlaşabiliyordu, bir de buna geçen 30 yılı eklerseniz bu gayet rahat anlaşılabilir. Fakat bu gelen kişinin dediği mektubu ve o "Merallica" imzasını  çok iyi hatırlıyordum. Doksanlı yılların başında çok okuyucu rock ve metal gruplarının adını kendi adıyla bütünleştirirdi ama bu biraz ayrıcalıklıydı yani iyi bir müzik dinleyicisi olduğu satırlarından belli oluyordu... Bir de Meral ismini Metallica'ya uydurması öyle güzel yakışmıştı ki, benim Aptulika mahlasım yanında güdük hale gelmişti. Bu yüzden mektup yıllar yılı aklımda kalmıştı. 

Şimdi karşımda duran kişi ciddi bir akademisyen görünümündeydi, muhtemelen rock falan da dinlemiyordu, Metallica'yı da konsere geldiğinde eski günleri yad etmek için gidiyordu diye düşünürken, kendi ismini soyadıyla " Meral Akman" diye söyleyince iş değişicekti. O yıllar önce mektup yazan Merallica'nın 5 yıldır sıkı takipçisi olduğumu anlayacaktım. O Açık Radyo'da ilgiyle dinlediğim Jak Kohen'in yapımcısı olduğu "Gitaresk" programını sunan kişiymiş. 

Bir klasik müzik tutkunu olan babasının plaklarıyla müzik küçük yaşlarda hayatına girmiş, Meral'in.  Tabi zamanla babasının plakları arasında Yardbirds plakları da karışacaktı, ister istemez, çünkü küçük kız artık rock müzik dinlemeye başlamıştı. Bununla kalsa iyi ders kitaplarının arasına karışan Atlantis fasikülleri ile çizgi roman merakı da filizleniyordu. 

Şimdilerde Açık Radyo'da programlar yapan Meral Akman bundan sonra Blues Perişan blog'da yazılarıyla bizlerle olacak. Geronimo Yalnızkartal, Cenk Akyol, Yiğit İlgü, Bülent Seyitdanlıoğlu ve şimdi de Meral Akman... Yahu ciddi ciddi bir rock dergisi oluyoruz.  

 Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...