6 Ağustos 2018 Pazartesi

Basgitarın kitabını yazan adam


Kanadalı progresif rock triosu Rush denildi mi, şöyle bir toparlanılır. Zira grubun değişmez üç elemanı vardır ve her biri ayrı ayrı enstrümanlarının, tabir yerindeyse, profesörüdür. Rush'ın elemanlarından Geddy Lee ise üç enstrümanda bu mertebeye erişmiştir; vokal, keyboard ve tabi ki basgitar. Ancak buna rağmen Geddy Lee denildi mi, akla hemen basgitar gelecektir. 

Hani tavla oynayanların rakibini ezmek için ettiği, "Ben bunun kitabın yazdım" lafını her daim duymuşuzdur. Her dakika tavla onayanların diline sakız olmuş olan bu sözü kim hak eder bilemeyiz ama Geddy Lee ve basgitar için bu lafı söylesek pek abartılı olmaz hani. İşte bu bugünlerde gerçekleşiyor gibi. Usta basgitarist bu hafta basına verdiği demeçte basgitar üzerine bir kitap çıkartacağını duyurdu. 

Rush'ın usta basgitaristi Geddy Lee, "Big Beatiful Book Of Bass" adını verdiği kitabını 4 Aralık 2018'de piyasaya çıkartacakmış. Yedi yıl süren bir çalışmanın ürünü olan bu kitap basgitar üzerine hem teknik hem de tarihi araştırmaları barındırıyor. 400 sayfadan oluşan kitapta John Paul Jones (Led Zeppelin), Adam Clayton (U2), Robert Trujillo (Metallica), Bill Wyman (Rolling Stones), Les Claypool (Primus), ve Bob Daisley gibi usta basgitaristlerle Geddy Lee'nin yaptığı söyleşiler de bulunacakmış. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...