9 Nisan 2017 Pazar

Judas Priest"in "Sin After Sin" plağınının 40. yılı


Judas Priest grubunun bir dönüm noktasını oluşturan albümü "Sin After Sin" bundan 40 yıl önce piyasaya çıkmıştı. 
8 Nisan 1977 yılında çıkan bu albümle Judas Priest, dünya çapında bir "major" grup haline gelecekti. 




Prodüktörlüğünü Deep Purple'ın basgitaristi Roger Glover'ın üstlendiği bu albüm, Judas Priest'in üçüncü stüdyo albümüydü.  İngiliz grup bu albümün başarısıyla sınırlarını Avrupa dışına da taşıyacaktı. "Sin After Sin" o dönem ABD'de de yayınlanmış ve burada 500 binin üzerinde satışa ulaşıp, "Altın Plak" ödülüne layık görülmüştü. Albümün başarısı bununla da kalmayarak grubun ilk ABD turnesinin başlamasına vesile olmuştu. Judas Priest böylece Reo Speedwagen ve Foreigner'le birlikte ABD'yi boydan boya gezen bir konser turnesine çıkacaktı.
Judas Priest müzik sahnesine çıktığı tarih 1974'tü ve "Rocka Rolla" (1974). "Sad Wings of Destiny" (1976) albümlerinden sonra gelen "Sin After Sin" ile 1977 yılında heavy metal tarzınının temelini atacaktı. Heavy metal'in sert tınısını ziyadesiyle veren grup, müziğinde blues etkileşimini de rock'n roll bütünlüğüyle veriyordu. Bu albümün bir başka öneme haiz yanı ise, neredeyse 10 yıl sonra çıkacak olan thrash metal'in ilk tınılarını verebilen "öncü" bir çalışma olmasıydı. 
Albümün unutulmaz parçalarından biri de Joan Baez'in "Diamond and Rust" isimli şarkısının Judas Priest tarafından yorumlanmasıydı. 
Vokalde Rob Halford, gitarlarda K. K. Downing  ve Glenn Tipton, bas gitarda Ian Hill ve bateride Simon Phillips  ile 1977 yılındaki Judas Priest kadrosundan çıkan "Sin After Sin" albümünün çıkışının kırkıncı yılı... sanki bir kahveninin hatırı gibi. 



Judas Priest - "Diamond and Rust " 1977

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...