11 Nisan 2017 Salı

Mike Pinera'nın Zaman Makinesinde BLUES IMAGE'ın Dirilişi

1966 yılında Florida'da kurulan Blues Image grubu , 1969 yılında yaptıkları "Ride Captain Ride" şarkısıyla unutulmazlar arasına girecekti. Her dinlenildiğinde de bir dönemi ve çiçek çocukları denilen hippileri hatırlatan bir parça olarak zihinlere yer edecekti.  İşte o yılların unutulmaz parçası "Ride Captain Ride" ı yapan Blues Image'ın gitaristi Mike Pinera bu ay çıkarttığı "Timeles" albümüyle bu efsanevi grubu yeniden diriltiyor. 


1970 yılında çıkan bir plak dünyayı bir anda sarmıştı. "Ride Captain Ride" isimli bu parça  bir yerlerde çalındığında o yıllara masal tadında döneriz. "Yahu ne anlatıyor bu adam be!" diyorsanız, buyrun aşağıdaki videoyu izleyerek o şarkıyı bir dinleyin, sonrasında da yazıya devam edelim. 

Aynı parçayı bir de Blood Sweat and Tears'tan dinleyelim. Nefeslilerin katıldığı Caz Rock birleşimindeki nefis bir yorumla. Ha bu arada bu grupları dinlemeyi sadece yu tup ile sınırlı tutarsanız, bir çok şey eksik kalır. Ya da temcit pilavı gibi aynı görüntüleri izler durursunuz. Tam albümler her zaman en iyisidir. 
Yazıya girişi videolarla yapıp, uzattık ama olsun, o yıllara gitmekte yarar vardır. 
İşte o yılların unutulmaz parçası "Ride Captain Ride" ı yapan Blues Image'ın gitaristi Mike Pinera bu ay yaptığı "Timeles" albümüyle bu efsanevi grubu yeniden diriltiyor. 
Çizgi Aptulika
aptulelcioglu@gmail.com

Blues Image, 1966 yılında Florida'da kurulmuş bir rock grubu. İlk başta bir nevi bar grubu olarak takıldıktan sonra 1969 yılında grupla aynı adı taşıyan ilk albümlerini Atco Records tarafından çıkartmışlardı. Gitarlarda Mike Pinera, davulda Manny Bertematti, vokallerde Joe Lala, tuşlu çalgılarda Emilio Garcia ve bas gitarda da Malcolm Jones'tan oluşan kadrosuyla Blues Image, topu topu iki albüm yaptı ama geçen zaman içinde ilk albümlerinde yer alan "Ride Captain Ride" unutulmazlar arasına girecekti. Her dinlenildiğinde de bir dönemi ve çiçek çocukları denilen hippileri hatırlatan bir parça olarak zihinlere yer edecekti. 
Gitarist Mike Pinera, Blues Image'dan sonra Iron Butterfly"a girecekti. Bu grubun 1970 tarihli "Metamorphosis" albümünde bazı parçalarda gitar çalacaktı. Pinera'yı daha sonralarda ise solo çalışmalarda görecektik. 
Blues Image'ın yarım asır sonra Mike Pinera'nın nezdinde tekrar doğuşu diyebileceğimiz "Timeles" albümü 31 Mart 2017 tarihinde piyasaya çıktı. Albümde Blues Image klasiği "Ride Captain Ride" ile Iron Butterfly'ın unutulmazı "In A Gadda Da Vida" Mike Pinera'nın orkestrasyonlu düzenlemesiyle günümüze taşınmış. Albümde gitarist Pat Travers ile Journey'in keyboardcısı Jonathan Cain de "Pay My Dues" te konuk olarak yer almışlar. 
Blues Image'ın 2017 kadrosu da şöyle oluşuyor:
Michael Franklin - tuşlu çalgılar
Tim Franklin -bas gitar
Eddie Metz - bateri
Mike Pinera - gitar ve vokal
Albümde ayrıca nefesli enstrümanlardan kurulu bir ekip de yer alıyor ki dinleme keyfimizi ikiye katlamakta. 
Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...