20 Ekim 2014 Pazartesi

Dan Patlansky'ın İstanbul konseri


Yeni neslin en önemli ve ümit veren blues gitaristlerinden biri olan Güney Afrikalı gitarist Dan Patlansky, Avrupa turnesi kapsamında    perşembe günü konser vermek için İstanbul’a geliyor.

Güney Afrikalı blues gitaristi Dan Patlansky, 23 Ekim’de garajistanbul’da konser vermek için İstanbul’a geliyor.
Dan Patlansky yeni nesil blues gitaristlerinden biri olmasına karşın daha şimdiden bu tarzın efsanevi ismi Steve Ray Vaughan’la kıyaslanarak anılmaya başladı bile. Bu benzetme ilk anda abartılı gibi gelebilir ama Patlansky sağlam gitar tekniği ve bu işe verdiği ciddiyeti ile ilerde de kalıcı ve bu tarzın önemli temsilcilerinin başında yer alacağı kesin gibi.

Katrina için blues
 Dan Patlansky’inin çıkışı da gitar çalışı gibi bir kasırga ile olmuş. 2005 yılında gerçekleşen Katrina Kasırgası esnasında New Orleans’ta bir radyo programında konuk olan sanatçı, bu faciadan hayatını zor kurtarmış. O programda çaldığı doğaçlama şarkı, bu kötü olayın acılarını hafifletecek kadar akıllarda kalmış. Gitarist, doğaçlama çaldığı bu kayıtları, 2008 yılında  “Blues For New Orleans” albümünde yer verdiğinde ise dünya onu tanıyacaktı.
“Blues For New Orleans”, Dan Patlansky’ın tanındığı albüm olsa da sanatcı daha önceden 2004 tarihinde Güney Afrika’da yayınlanan “True Blues” isimli albümü yapmıştı. “Hootchie Coochie Man”, “I Ain’t Superstitious” gibi blues klasiklerinin de olduğu bu albümde genç gitaristin kendi besteleri de yer alıyordu.  

Yorumculuğunun yanısıra iyi bir besteci
2008’den sonra tanınan Dan Patlansky, 2009 yılında “Move My Soul” ve  2012’de de “20 Stones” albümlerini yapacaktı. 2013 yılına geldiğimizde ise “Wooden Thoughts”i çıkardı. Bu albümde Patlansky, Led Zeppelin grubunun unutulmaz eseri “Kasmir” ile Leonard Cohen’in klasiği “Hallelujah”ı yorumladı ki, çıkan sonuç gerçekten muhteşemdi. “Wooden Thoughts”in başarısından sonra Avrupa turnesine çıkan genç gitaristin konser duraklarından birisi de İstanbul olacak.
“Only An Ocean”, “Luca”, “Jump On” gibi sevilen şarkılara sahip olan müzisyen, konserlerinde Jimi Hendrix’ten “Voodoo Chile” ve Leonard Cohen’den “Hallelujah” gibi şarkıları da kendi yorumuyla çalıyor. Dan Patlansky’a turnesinde basgitarda Warren Falconer ve davulda Andre Maritz eşlik edecek. Sağlam tuşesi ile güçlü bir gitarist olan Patlansky, aynı zamanda iyi bir besteci olarak da sıyrılıyor. Güney Afrika’dan blues sahnesine göz doldurucu bir çıkış yapan Dan Patlansky’i  23 Ekim’de garajistanbul sahnesi’nde dinleyebileceğiz.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...