18 Ekim 2014 Cumartesi

Jack White’ın keyboardcısı hayatını kaybetti


Jack White’ın Meksika konseri sonrası grubunun keyboardcısı Isaiah 'Ikey' Owens 38 yaşında hayata veda edecekti. Jack White bu acı olayın akabinde resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirtikten sonra, “  Isaiah 'Ikey' Owens, inanılmaz bir müzisyendi. Onun hatırasına bundan sonraki Meksika turnesinin konserlerini iptal ettik.” diyecekti.
14 Ekim, Salı günü verdikleri konserin ardından geçirdiği bir kalp krizi sonrası hayata veda eden Ikey Owens, Progresif rock, caz, electronica hatta hip hop’a kadar geniş bir müzikal çeşitliliğe sahip bir müzisyendi. Bütün bu geniş yelpazede esas bakışı deneysellikte buluşuyordu. 2002’den 2009’a kadar The Mars Volta ile yaptığı albümlerle ünlenen keyboardcı Ikey Owens, en son  Jack White’ın ikinci solo albümü olan “Lazaretto”da yer almıştı. Müzik otoritelerinden de övgü dolu sözler alan ve başarılı bir grafik çizen bu albümün ardından Jack White’ın konser turnelerinde de ekipte yer alan Owens’ın ani kaybı, simdilerde turnenin akibeti konsunda belirsizlikleri gündeme getirdi. 
 The White Stripes kurucusu Jack White, Türkiye'de ilk kez konser vermek için 7 Kasım’da İstanbul’a gelecekti. Bu konserin olup, olmayacağı bilinmiyor ama şu andaki ani kayıptan sonra Meksika turnesi konserleri iptal edildi.  

Isaiah 'Ikey' Owens, 
Mars Volta grubuyla 
birlikte bir konserde

Pearl Jam'dan Owen'ının hatırasına 
Isaiah 'Ikey' Owens'ın ölümünden sonra en büyük vefa örneğini Pearl Jam grubu gösterdi. 16 Ekim gecesi Detroit konserine çıkan grubun solisti Eddie Vedder mikrofona gelerek, Owen'ın anısına bir parça seslendireceklerini belirterek, "Light Years"ı ona ithafen seslendirdiler.

Konserin görüntüsü aşağıdaki videoda.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...