17 Temmuz 2024 Çarşamba

Rock Treni Issız Adada



Objektif grubundan Vecdi (Yücalan) ve ben Rock Treni ile birlikte "Rock Tarihinde Akustik Bir Gezinti"ye başlamıştık... başlamasına ama bu sıcaklar ve nem ile cebelleşirken, ister istemez yeni kararlar almamız gerekecekti. 

Karar verildi ve tatile çıkacaktık. 

Ama tatil için nereye gidecektik. 

Uzun tartışmalardan sonra bizim diyarda değil Bodrum, Erdek'e bile gidecek kadar zengin olmadığımızı fark ettik. 

Karar verilmişti : Yurtdışına gidip orada tatil yapmamız daha ekonomik olacaktı. En azından aynı dili konuştuğumuz ahali tarafından yolunacak turist muamelesi görüp  kazıklanmak ihtimalimiz de def edilecekti. 

Yurtdışına gidilecekti ama nereye? 

Ben neyse ki Ağustos'un sonuna kadar vize almışım ama Vecdi'de vize yok. Almaya kalksak bu sıcakta sefil oluruz. Ne yapalım diye düşünürken keşfedilmemiş bir adaya gidelim dedik. 

Şimdi, 

- Len bizle kafamı buluyorsunuz keşfedilmemiş ada mı kaldı!

Dediğiniz duyar gibiyim... ama... biz bulduk. 

Nerede mi?

Söylemeyiz tabi. 


Uzun ama rak'ın rol bir yolculuktan sonra menzilimize. varmıştık. Vecdi Aga kumsalda viskisini yudumlarken...


,,, Ben de birayı kafaya dikiyordum. Bu sıcakta soğutma derdimiz yoktu zira trenimizin özel soğutma tertibatı ve içki stoğu vardı. 

Tam keyfe keder haldeyken...


Evet biz adaya yolculuğu herhangi bir deniz taşıtı ile yapmamıştık. Madem ismimizi ROCK TRENİ koyduk, elbeyyeki trenimizle gidecektik.  


Trenle nasıl geldik derseniz...

Durumu açıklayayım...

Bu bizim İstanbul Boğazının altından geçen raylı sistem Marmaray yapılırken mühendislerden biri benim askerlik arkadaşım Ramis Fırtına Karateke'ydi.  Bu arkadaşım, keyif ehlidir ve bu proje yapılırken Ayrılık Çeşmesi durağına gelmeden bir gizli kapı daha açarak oraya raylar döşeyerek, Pasifik'e doğru kanal açarak bu adaya ulaşımı sağlamış. Bir gün karşılaştığımda bana bu gizli tünelin anahtarını verdi ve biz de oradan trenimizle bu adaya doğru yol aldık. 

Aman tertip can tertip bööle bişi işte. Ramis Fırtına Karateke'ye selam olsun. 

Yolculuğumuzda bize havadan Boğaz'ın martlarında Hayrullah da eşlik etti ve orada buluştuk. 

Rak'ın Rol Bööle Bişi!

Bu arada bu hafta yayınlanacak diye duyurduğum Meral Akman'ın yazısı ve Ünal Vanii ile yapılmış olan Erkin Koray röportajı tatil sonrasına kaldı. Bize artık anlayış göstereceğiniz sanıyorum. 

Selamlarımızla.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...