28 Temmuz 2024 Pazar

RockA'dan "Kalbimdeki Ayaz" bu sefer Akustik




RockA, geçen yıl çıkan teklisi  "Kalbimdeki Ayaz"ın    akustik versiyonunu bu hafta  tüm dijital platformlarda yayımladı.

Tanıtım bülteninde, 

"Alternatif ve deneysel sahnenin kendi stili ve müzik anlayışıyla farklı bir kulvar açan RockA,  şarkısıyla unutulmuş bir aşkın hayalini soğuk bir şehir yalnızlığında arıyor. Kalbimdeki Ayaz, grubun bugüne kadarki en iddialı baladlarından biri."

diye tanıtılan şarkı akustik versiyonu ile "en iddialı baladlarından biri" tanımını gerçekten hak ediyor. 

RockA grubunu bu parçayla tanımaya başladıysanız, biraz da eski çalışmalarını takip etmenizi tavsiye ederim. Zira daha sert bir sound ve protest şarkı sözleriyle de karşılaşabilirsiniz, diyelim. 


RockA, 2005 yılında Ankara'da kurulan, genel anlamda nu metal ve alternatif rock tarzlarında çalışmalar yapan Türk müzik grubu. Uzun zaman amatör çalışmalar yaparak önemli etkinlik ve festivallerde kendine yer bulmayı başaran grup, ilk majör yapımını 2012 yılında DMC Müzik Yapım şirketinden çıkardı. 1997 yılında çıkan ve bir döneme damgasını vurmuş Tarkan'ın kült şarkısı Ölürüm Sana'ya  yaptığı cover ile Tarkan'ın desteğini alan RockA, şarkının klibinde Tarkan'ın da kendisine eşlik etmesiyle beraber tüm dikkatleri üzerine çekmişti.


Ertesi yıl yine DMC etiketiyle ilk albümü "101"'i yayınlayan grup, takip eden dönemde sırasıyla 2018'de "Sarılır Ay Geceye", 2019'da "Unutulur Her Şey" ve 2020'de "herANKARAnlık" single çalışmalarını yayınladı. Pandemi dönemi sonrası 2021 yılıyla birlikte üst üste yayınladığı şarkılarıyla hem stüdyo hem konser çalışmalarına hız veren RockA, geçtiğimiz Eylül ayında yapılan ve çok ses getiren "Zülfü Livaneli" şarkılarıyla Nazım Hikmet’in hayatını anlatan biyografik müzikal "Ben Nazım"da yer aldı. 2022 yılında PASAJ Müzik ile anlaşan RockA, istikrarlı bir şekilde üretmeye ve konserlerine devam ediyor.





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...