28 Temmuz 2024 Pazar

Kırmızı Kafa



Şimdi yeni çıkan teklilere bakarken bir haberi de tür, mür ayrımı yapmadan, kendi keyfim için yapayım dedim. 

1970'li yıllardan Türk Sanat Müziği şarkısı "Gözleri Aşka Gülen"i çok severim. Gündoğdu Duran'ın nihavent makamındaki bu şarkısı eski Yeşilçam filmleri tadında çok güzeldir ve şimdi bunu Gözde Öney'in akustik gitar eşliğindeki yorumuyla dinleyince tekrar keyiflendim. 

Gözde Öney’in İki Teklik Şarkılar projesinin yeni teklisi olarak bu hafta çıkan single, Baran Diken’in gitar düzenlemesi eşliğinde farklı ve akustik bir yorumla  karşımıza çıkmış.

Buraya kadar hem sevdiğim bir şarkıyı bu yorumla dinlemek hem de video klibinde iki kadeh eşliğinde seslendirilmesi beni yıllar öncesine götürdü. Gözde mahallemize taşınmıştı ve tanıştık. Her gece "Ölü Ozanlar Derneği" dediğimiz Levent'in Ekmek Teknesi'nde demlenirken gitarıyla rahmetli Cihat Abi  müziği de masamıza katardı. İşte o günlerde saçlarından dolayı "Kırmızı Kafa" dediğimiz bir kız da şarkılarıyla bize katılır olmuştu. Hatta bir ara keman da katılmıştı o müzikal ortama. 

Aradan çok uzun yıllar geçti Kırmızı Kafa mahallemizden taşındı ve şimdi onunla bu güzel parçanın yorumuyla tekrar karşılaştım. Kırmızı Kafa yani Gözde Öney'in çalışmalarını bundan sonra daha iyi takip edeceğim. 

Şarkıyı akşam videodan bir kez daha dinleyeceğim ve tabii bir kadeh rakımı da masaya koyacağım... Serefe!

Aptulika 

 

 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...