25 Mart 2020 Çarşamba

Geçecek Bu Günler !


Bu yıla başlarken, blogda her gün bir haber ya da yazı yayınlamaya karar vermiştim. Bu hedefe öyle motive olmuştum ki, bazı günler üç yazıya yer vermiştim. Bununla da kalmayarak her haftaya bir karikatür yayınlamayı da rutin hale getirmiştim. Ocak ayında blogda tamı tamına 88 yazı yayınlamıştım. Bunu takip eden Şubatta ise 42 yazı yer alacaktı. Bu azalmanın sebebi ise internet erişiminin yavaşladığı gün olacaktı. O anlarda "Yazıyoruz, çiziyoruz ama kimin umrunda" bezginliği de eklenecekti. Neyse ki bu bezginlik kısa sürdü ve tekrar işlere koyuldum, hem de nasıl... Sadece blog olsa iyi Görme Biçimleri'nin Mart ayı programı belirlendiği gibi Nisan hatta Mayıs programını bile hazırlamıştım. 

Sosyal medyada paylaşılanlar için "kimin umrunda" kuşkusu daim olsa da Görme Biçimleri'nde bir yıldır katılım iyi gidiyordu, hele son etkinlikler de moralim öyle bir yükselmişti ki bu haftaya deliler gibi hazırlanıyordum. Geçen hafta Çarşamba günü Görme Biçimleri'ne Alpay Şalt konuk olacaktı. Bu usta davulcumuzla müzik değil sanat üzerine konuşacaktık ve onun resimleri, karikatürleri ve fotoğraflarına da yer verecektik.

Sadece Alpay'ın Görme Biçimleri'ne konuk olmasının dışında da bazı şeyler benim adıma önemliydi. Mesela gene geçen hafta Ağaç Ev'de bir konserde olacaktım ve yaptığım bir afişin gururunu yaşayacaktım. Evet geçen hafta perşembe günü İzmirli grup Nameless'ın konseri olacaktı ve afişi ben yapmıştım. 

Gene geçen hafta günlerdir merakla beklediğim bir albüm, cuma günü çıkacaktı ve bugün de bu albümün ilk konseri olacaktı. Bu Sabih Cangil'in "50. Yıl" albümüydü ve kapağını ben yapmıştım. 
Geçen hafta öyle bir önemliydi ki, İstanbul'da geçen yılın sonunda yaptığım , "Frank Zappa'dan Cem Karaca'ya" sergimin Ankara'ya taşınacağını heyecanla duyuracaktım. Daha neler neler vardı... En son geçen hafta perşembe günü "Solar İstanbul Fuarı"nda bir pano hazırlamıştım. Onun da tarihi bir gün sonra olsaydı yanmıştık.  

 İşte böyle geçti bir hafta, şimdi de neredeyse ikincisini de devireceğiz. Coronovirüs günlerinde sadece Sabih Cangil'in albümü değil daha nice albüm çıktı. Üstelik her biri ufuk açıcı albümlerdi bunlar... Otuzbeşlik grubunun albümü "Koş Yardıma" ve Renk grubunun "Kıyı" albümü. Belki de bu iki grup da bugünlerde lansman konserlerini veriyor olacaklardı.  

Sabih'in "50.Yıl" albümünü hazırlama heyecanına şahidim. Sonra o heyecan bana geçti. Abartmıyorum kalbim küt küt atarak, günleri sayıyordum. 

Bunları yazıyorum diye, bu çalışmaların güme gittiğini falan sanmayın. Bu günler geçecek ve evlerden dışarı çıkacağız. İşte o zaman bu emekleri veren insanları albümleri o gün çıkmış gibi yeniden coşku dolacağız. sadece o kadarla değil, konserleri de tıklım tıklım dolduracağız. 

Söz mü?

Aptulika

3 yorum:

Volga dedi ki...

Ne güzel söylemişsiniz, tam da bugün olacak idi lansmanımız Ağaçev'de...Herkes sağlıklı bir şekilde, sosyal mecradan da olsa kolkola atlatsın bugünleri, sahnenin tozunu attırmaya bizden de söz abi...Otuzbeşlik sözü...

meinetouristen dedi ki...

Çok teşekkürler. Desteğin için, muhteşem kapak tasarımın için ve bu yazı için. Birlikte güzel bir iş çıkardık. Sevgilerimle

meinetouristen dedi ki...

Geçecek bu gunler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...