25 Mart 2020 Çarşamba

Otuzbeşlik



Coronovirüs nedeniyle evlere tıkıldık ama bu arada çıkan yeni albümler de bir biri ardına gelmeye devam ediyor... İşte onlardan biri Otuzbeşlik grubunun albümü "Otuzbeşlik Koş Yardıma"

2014 yılından bu yana, çeşitli şehirlerde canlı müzik mekanları ile festivallerde çıkan Otuzbeşlik,  ilk Türkçe rock albümüyle karşımızda.   

Her biri ayrı bir alanda uzman olan, hem mühendis hem yönetici olarak yıllarca çalışmış bu insanlar, kendi şarkı sözlerini ve bestelerini yapmakla kalmamış, düzenlemelerini de kendileri yapıp albümün tüm prodüksiyon bütçesini de kendileri üstlenmişler. Özetle projenin mutfağında da kendileri olmak istemişler. 20 yılı aşkın dostluklarını, bağımsız müziklerine yansıtarak kendilerini ifade etmeye çalışmanın yanı sıra, "Klasik rock müzik henüz ölmedi, gençlere bu müziği sevdirmek istiyoruz" şeklinde de bir mesaj veriyorlar.

Aynı zamanda farklı şehirlerde ve ülkelerde yaşayan grup üyelerinin, kendi ev stüdyolarında yaptıkları pilot kayıtlar, kendi imkanlarıyla çektikleri videolar ve yönettikleri sosyal medya kanalları ile web sitesi de hem samimi, hem profesyonel, hem de bağımsız bir bakış açısını yansıtıyor

Grubun bu ilk albümünde, sözleri ve besteleri kendilerine ait 10 şarkıları var. Toplumsal ve bireysel sorunlara kendi bakış açılarını yansıttıkları şarkılar, düzenleme ve melodileriyle kulaklarda yer etmenin dışında, sözleriyle de hafızalara kazınacak. 
“Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya; öldüm der yine de yaşarsın…”  diyerek Mevlana’ya selam duran grup,  “Şiddete bahane bulmaktı kaygımız” sözleriyle de özellikle kadına yönelik şiddete dikkat çekiyor.
Ülkemizin ve gezegenimizin üstüne kara bulut gibi çöken salgınların yarattığı ruh hali ile doğal ve insan kaynaklı her türlü felaketin insanoğlunda yarattığı iç sıkıntılarını ise “Kara köpek kalk üstümden nefes alayım, kara köpek bırak peşimi hür olayım” diye haykırarak dışa vuruyorlar.

Peki grubun ismi neden  OTUZBEŞLİK? derseniz, sözü gene grup elemanlarına bırakalım:

Gençlik, rakı, şiir, İzmir… Bu sorunun cevabı, biraz “otuzbeşlik” lafını duyunca akla gelenlerde, biraz da albümdeki Otuzbeşlik Koş Yardıma şarkısının satır aralarında…
… İstanbul bitmiş be anam, Ankara'da sis pus duman
Özlediysen boyoz-midye-bira, Otuzbeşlik koş yardıma…

Grup elemanlarına şöyle bir bakarsak:
 Volga Berkan Okan (Vokal)
Mehmet Ekim Ayyıldız (Gitar, Klavye, Geri Vokal)
Osman Cem Gençtürk (Bas, geri vokal)
Caner Sarıoğlu (Davul)

SPOTIFY:
https://open.spotify.com/album/5UYUh1mKhmehacb2jqLc7I
I-TUNES:
https://music.apple.com/tr/album/otuzbe%C5%9Flik-ko%C5%9F-yard%C4%B1ma/1503248331

AMAZON MÜZİK :
 https://music.amazon.com/albums/B0861GXQ2K

İLETİŞİM:
WEB: https://otuzbeslikrocks.com/
Instagram: https://www.instagram.com/otuzbeslikrocks/
YouTube: https://www.youtube.com/otuzbeslikrocks/
Facebook: https://www.facebook.com/otuzbesliks/
E-posta: otuzbeslikrocks@gmail.com


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Onlar Harika...
Dinlemek bir keyf, bir ayrıcalik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...