15 Kasım 2018 Perşembe

Radyo programı GİTARİST'in yapımcısı OKAN MERİÇ yazılarıyla geliyor.


Gitarist isimli radyo programının yapımcısı Okan Meriç'in yazıları bundan böyle Blues Perişan'da olacak. İlk yazı da önümüzdeki Pazartesi günü yayınlanacak. 




Radyo programı "Gitarist" ile tanıdığınız Okan Meriç de bundan böyle Blues Perişan'da olacak. Blues Perişan benim yaptığım bir radyo programıydı ama bu blog halindeyse geniş katılımlı bir site halini alacak. Müzik hakkında söyleyecek sözü olan herkesi burada görmek isteriz. Müzik yazarı, müzisyen, radyocu, çizgici herkesi buraya bekliyoruz diyerek davetimizi yapalım ve söze devam edelim.

Geçen hafta Long Play isimli radyo programının yapımcısı Sezen Aladağ yazılarıyla bizlerle birlikte olmaya başladı. Şimdi de Okan  Meriç yazılarıyla Blues Perişan'da olacak. Hem Sezen hem de Okan ile birlikte Rock FM 94.5'te yıllarca programlar yaptık, şimdi de blog'da birlikte olacağız. 

Okan ile tanışıklığımız Rock FM günlerinden çok öncelere dayanır. Muhteşem günlerin efsanevi konserlerinde az merhabamız yoktur hani. Yıllara meydan okuyan dostluğumuz şimdi de yazılar içinde devam edecek bundan güzel ne olabilir ki. Neredeyse iyi ki radyo programı yapamıyoruz diye sevineceğim... Neden derseniz, bakın şimdi bir araya gelip, ortak ses oluşturacağız. Heyecanıma verin yazıyı uzatıyorum ama kısa kesip aziz dostum Okan Meriç'ten biraz bahsedeyim.

Öncelikle Okan Meriç'in kendisine ait blog'una da buradan duyurayım. Zira buradan radyo program kayıtlarına da ulaşabilirsiniz.

https://gitaristradyo.com/


Okan blog'unu da "Yeniden Merhaba" diyerek harekete geçirmiş. İsterseniz şimdi Okan'a kulak verelim:

" Merhaba Sevgili Müzik Dostlarım, yıllarca çaldık durduk çabaladık; Müzik hep var olsun ve yaşasın diye... Gitarist programını yaşatmak ve sizlere ulaştırabilmek adına yaptığım mücadeleyi yazsam inanın inanmazsınız! Bir küçük Web sitesi açmaya karar verdim. #radyodinlemekicinbirsite Genel Yayın yönetmeni değerli kardeşim Andaç Işık desteği ve yardımları ile gitaristradyo.com adlı sitemizi açtık sonunda. Düzenli olmasa da burada bizim müzik dünyamızdan haberleri ve albümleri bulabileceksiniz. Zaman zaman da sevgili dostum Aptulika / Blues Perişan ın yıllardır emek verdiği bluesperisan.blogspot'da yazmaya çalışacağım. Küçük bir "Hoş geldiniz" yazısı ile sizlere "Merhaba" diyorum. Gitarist Programı her zaman ulaşabildiğiniz yerde olacak, hiç merak etmeyin."

Okan Meriç, İstanbul, Anadoluhisarı’nda doğmuş ve oradan da hiç kopmamış. Semt Anadoluhisarı olunca akla tabiki orayla özdeşleşmiş  olan Nejat Yavaşoğulları (Bulutsuzluk Özlemi)  gelir. Okan da müziğe ve gitara mahallenin uzun saçlı abisi Nejat sayesinde başlamış. O gün bu gündür de hem Nejat hem de Bulutsuzluk Özlemi'yle bağları kopmamış.  Halen de 'Nejat Yavaşoğulları Mimarlık Bürosu’nda çalışıyor. 

Gitara ve iyi gitar çalan insanlara hayranlığım yüzünden uzun yıllar bu konu ile ilgili araştırmalar yapıp önemli bir arşiv oluşturan Okan Meriç,  bu birikimini  Sina Koloğlu’yla (Milliyet Gazetesi, Bulutsuzluk Özlemi) beraber hazırlayıp sunduğu adı Boyalı Kuş olan radyo programında değerlendirmeye başlamış. Kısa zaman sonra radyo yöneticileri ona bu müzikleri çalabileceği farklı bir program yapmasını önerdiler ve böylece efsanevi radyo programı 'Gitarist' başlamış. 

Rockustica

Gitara meraklı birçok insanın severek dinlediği  bu programa 2001 yılında Radyo Kozmos 92.3’te başlamış.  Daha sonra Yaşam Radyo, Açık Radyo, K-Rock, Rock Fm 'de devam etmiş. Son olarak Rock Fm 94.5 isimli radyonun kapanmasıyla Gitarist programı radyodinlemekicinbir.site isimli bir internet radyosunda dinleyicisine ulaştı.

Program yayın hayatı boyunca ülkemize gelen birçok gitarist ve gruba da sponsor olmuştur. Bunların arasında Yngwie J. Malmsteen, Vinnie Moore, Guthrie Govan, Andy Timmons gibi önemli isimler vardır. 

Müzik ile ilgili de birçok çalışmaya emek veren Okan Meriç,  Sina Koloğlu’ yla beraber Coşkun Aral’ın programı olan Haberci’nin ve “Belki Bir Gün” isimli kısa filminin müziklerini yaptı .
Son iki senedir de Rockustica isimli rock blues grubuyla  müzik çalışmalarına devam ediyor.

Okan Meriç'in yazıları bundan böyle Blues Perişan'da olacak. İlk yazı da önümüzdeki Pazartesi günü yayınlanacak. 

Aptulika


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...