26 Kasım 2018 Pazartesi

Sabih Cangil'in yeni albümü bu sefer böyle oldu.





Sabih Cangil 1975 yılında başlayan ve 43 yıldır devam eden gitaristlik, bestecilik  ve söz yazarlığı  macerasının beşinci ve son albümünü çıkartmaya hazırlanıyor. 

Bütünüyle Türkçe  sözlü 6 parçadan oluşan albümün ismi de, "Bu Sefer Böyle Oldu".










12 yıl önce "İçimizdeki Pervaneler" albümüyle müzik hayatına dönen Sabih Cangil, beni heyecanlandırmıştı. O ülkemizdeki rock macerasının önemli kilometre taşlarından olan Ra grubunun gitaristiydi ve o güzel günlerin heyecanını ikinci baharımıza taşımıştı. 
"İçimizdeki Pervaneler" albümüyle başlayan bu güzellik 12 yıl boyunca dört albüm ve konserlerle bugüne ulaştı.  

Sabih Cangil 1975 yılında başlayan ve 43 yıldır devam eden gitaristlik, bestecilik  ve söz yazarlığı  macerasının beşinci   albümünü çıkartmaya hazırlanıyor. Bütünüyle Türkçe  sözlü 6 parçadan oluşan albümün ismi de, "Bu Sefer Böyle Oldu".

Peki albümün ismi neden böyle oldu derseniz, bunun cevabını da Sabih'ten dinleyelim:

" Ben hiçbir albümümde baştan verdiğim kararlarla ve bir konsept çerçevesinde yola çıkmadım. İlk önce parçaları üretip sonra bir albümde topluyorum. Bu sefer de içimdem böyle geldi ve albümün ismi de bu sefer  böyle oldu. "

Sabih bu yani albümün diğer çalışmalarına göre oldukça yumuşak ve bir o kadar da psikolojik çizgileri derin bir çalışma çıktığını belirtiyor. 

"Bu Sefer Böyle Oldu" albümü dijital platformlardan sunulacakmış. Albümüm çıkış tarihi ise 14 Aralık 2018 olacakmış. Albümün çıkışından sonraki ilk konseri de Ocak ayının ortlarında vermeyi planlıyorlarmış. 

Sabih yeni albümünün haberini bana iletirken, "Yenilen savaşçı doymazmış prensibinden yola çıkarak bir albüm daha yaptım." diye de eklemiş. İlahi Sabih dostum, hangimiz doyduk ki acaba. Bu arada biz bir avuçtan bile az olan iflah olmaz mağluplarız ama şu yenenler ne eder acaba! Merak etme Sabih biz yenilsek de üreteceğiz... kimimiz müzik yapacak kimimiz yazacak ve çizeceğiz. Asıl galibiyet ve kazanma evrene sesler bırakabilmektir. 

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...