9 Mayıs 2017 Salı

Living Colour, sonbaharda İngiltere turnesine çıkıyor


Seksenlerin sonu ile doksanların ilk yarısı ülkemizde de bir hard'n heavy rüzgarının estiği yıllardı. Bir biri ardına gelen video klipleri de TRT'nin rock programı Helezon (ve ardından da Rock Market) 'da yayınlanacaktı. Burada çıkan gruplardan biri siyahi elemanlardan kurulu Living Colour'du. Sert gitar tınılarının arasında farklı bir sesi sunan bu grup heavy ile funk ve soul'u biraraya getirmişti. Living Colour bu birleşiminde ilk ve tekti. Onlardan bir kaç yıl sonra Mordred gibi gruplar ortaya funk metal ismiyle çıkacak, bu türü kabul ettireceklerdi. Bu öncülerden sonra Red Hot Chili Peppers, Faith No More ve Rage Against the Machine gibi gruplar tanınacaktı.
Mordred grubu bugün pek hatırlanmasa da (ki o muhteşem soundun bilinmemesi ne talihsizliktir) Living Colour, Vivid (1988), Time's Up (1990), Stain (1993) albümlerinin ardından 1995 yılında dağılan grup 2000 yılında tekrar bir araya gelecekti. 2003 yılında Collideøscope albümünü yapan grup, yedi yıl aradan sonra The Chair in the Doorway (2009) albümünü yapmıştı. Bu yılda Shade albümünü çıkartan Living Colour, uzun bir aradan sonra Avrupa turnesine çıkıyor.
Living Colour, önümüzdeki sonbaharda dokuz konserlik bir İngiltere turnesi yapacak. Bilston, Leeds, Nottingham, Manchester, Londra, Liverpool'u kapsayacak bu turne, 26 Eylül'de Glasgow konseriyle başlayacak, 7 Ekim'deki Newcastle konseriyle son bulacak. 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...