8 Mayıs 2017 Pazartesi

Diamond Head'in dönüşü


İngilizlerin öncü heavy metal gruplarından Dimond Head yıllar sonra tekrar bir araya gelerek muhteşem bir dönüş yapıyor. Grup Mayıs ayında başlayacak ve Ağustos ayına dek sürecek Amerika konser turnesi için kolları sıvadı. 
Diamod Head'in kurucu gitaristinin öncülüğünde yeni elemanlarla toplanan grup, 17 Mayıs 2017'de ilk konserine Oklohama'da çıkacak. Mayıs ayının 27'sine kadar sürecek bu turnenin ilk bölümünden sonra grup Ağustos ayında da konser turlarına devam edecek. 

Diamond Head ismi bugün yeni kuşak hatta orta kuşak dinleyiciye bile yabancı gelebilir. 1976 yılında kurulan grup, daha heavy metal ismi telaffuz bile edilmezken, İngiltere'de öncü bir çıkış yapmışlardı. O zaman bu grupların yaptığı tarza "New Wave  of British Heavy Metal" adı verilecekti. Bu grupların çoğu İngiltere'de ve çok ünü hedeflemeyen gruplardan oluşuyordu. Büyük plak şirketleriyle işleri olmuyordu daha bağımsız şirketlerle plak yapıyor, meraklılarına konserler veriyorlardı. 1980'li yıllara geldiğimizde onların açtıkları bu yoldan Iron Maiden, Def Leppard gibi gruplar çıkış yapacaktı. 
Öncü bir görev yapsalar da  "New Wave of British Heavy Metal" grupları pek bilinmedi. Diamond Head de bunlardan biriydi. Ancak onları takip eden, unutmayan sıkı rock dinleyicileri de her zaman olmuştu. Bunlardan biri de Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich'di. Ulrich grubu Metallica'nın ilk "Garage Days" albümünde Diamond Head kavırları yapınca , millet "bu ne yahu, ne güzelmiş" dedi ve grup tekrar tanındı. Metallica'nın Diamond Head'den yaptığı kavırları  şöyle bir hatırlarsak Am I Evil, Helpless, The Prince,ve It’s Electric'i sayabiliriz. 

  Diamond Head'in dönüş kadrosu da şu şekilde oluşuyor:
Brian Tatler - Gitar (kurucu eleman (1976))
Rasmus Bom Andersen - Vokal  
Abbz Abberley - Gitar
Dean Ashton - Bas 
Karl Wilcox - Davul



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...