24 Mayıs 2017 Çarşamba

JANIVA MAGNESS ile "Blue Again"

Janiva Magness geçtiğimiz yılın Grammy ödüllerinde blues kadın vokali dalında adaylardan biriydi. Son dönemin usta vokalisti geçen hafta yeni albümü "Blue Again" ile geldi. 12 Mayıs 2017'de Blue Elan Records etiketiyle çıkan bu albüm blues klasiklerinden oluşan güzel bir seçki niteliğinde. Janiva Magness yeni çıkan mini albümünde Bo Diddley, Freddie King, Etta James, Nina Simone klasiklerini biraraya getirmiş. Altı parçanın bulunduğu bu albüme kısaca bir bakalım hele..



I Can Tell
Bo Diddley'in heavy beat klasiği.

I Love You More Than You'll Ever Know
Blood Sweat and Tears'ın 1968 tarihli ilk albümünden çıkan ve günümüze dek öneminden bir yağmur damlası kadar bile yitirmeyen parça. Grubun beyin elemanı Al Kooper'ın bu görkemli yapıtı aralarında Beth Hart, Amy Winehouse gibi kadın vokalistleri tarafından da seslendirilmişti. Janiva Magness de bu parçayı seslendirerek güzel bir yoruma imza atmış. Diğer yorumları da etkileyici bulmuştum ama Magness ses yeteneğinin rüstünü ispatlamanın ötesinde duyguyu da içinde gayet iyi taşımış. Bu çalışmanın bahis konusu olacak bir dipnotu da gitarıyla konuk olan Kid Ramos'un hatırı es geçilemeyecek katkısı olsa gerek.

Tired Of Walking
Little Joe Hinton'un klasiği. Bu parça çocukluk yıllarından Janiva Magness'i etkisi altına alan plaklardan biriymiş.


Buck
Nina Simone'ın umursamaz sesiyle hafızalara işlenen bu parça Magness'in ibresi caz'a dönük yorumuyla karşımıza geliyor. 

Pack It Up
Freddie King'in bu unutulmaz parçasını daha önceden Joe Bonamassa da yorumlamıştı. Bu sefer Janiva Magness'in yorumuyla bir dişi kaplan etkisinde karşımıza çıkıyor.

Son not olarak, 
Bu parçaları ayrıca asıl ve diğer yorumlarıyla da dinlemenizi tavsiye ederim. Keyfi daha bir artarken, yeni kesiflere yelken açmanın da hazzı garantidir. 

APTULİKA

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...