3 Mayıs 2017 Çarşamba

Çizme'nin üstünde Blues



İtalyan Blues 
üçlüsü 
Bayou Side
 ikinci albümünü
 22 Nisan 2017
tarihinde 
çıkardı.



Bayou Side elemanlarına her ne kadar İtalyan desek de aklınıza hemen delişmen Akdenizli bir görüntü gelivermesin. Bu agalar İtalya'nın en kuzeyinde bir yer olan Bruneck'ten, yani Alman özellikleri daha ağır basıyor. Zaten Bruneck'te İtalyanca konuşan insan sayısı yüzde 15 düzeyince, asıl kullanılan dil Almanca ve nufusa oranı ise yüzde 83.
Bruneck'te 2010 yılında kurulan Bayou Side, köklere inen bir tavırda blues yapıyor. Tarzlarına Mississippi geleneğinden gelen Delta Blues diyebiliriz. Buna bir de Avrupa folk ve caz müziğini de eklersek grubun tavrı ortaya çıkıyor. Fırça bagetli davul vuruşları. kontrbas ve akustik gitarlı ilginç bir üçlü.
Grup ilk albümünü "All I Feel" adıyla 2013 yılında yapmış. Bu çalışmada daha çok kavırlardan oluşan parçalar yer alırken, 22 Nisan'da piyasaya çıkan ikinci albümleri "Unbound" da ise özgün besteleri yer alıyor.
Bruneckli üç elemandan kurulu Bayou Side'da gitar ve vokali üstlenen Hubert Dorigatti konservatuar kökenli bir müzisyen. Viyana ve Torento konservatuarlarında eğitim gören sanatçı köken olarak caz'dan geliyor, bir ara Bob Dylan Tribute Band ile çalışmalar yapmış. En son noktada da durağı blues olmuş.
Grubun kontrbascısı Klaus Telfser de konservatuarlı ve halen Sconla de Musica Engiadina Bassa'da öğretim görevlisi olarak dersler veriyor. Davulcu Peter Paul Hofmann grubun ritm ayağını oluşturuyor. Bayou Side'ın son albümünde konuk sanatçı olarak  Giulio Bouzet da armonikasıyla katılmış. 
Delta blues'ın köklerinde avrupa esintilerinde ve caz ağırlığında bir şeyler arıyorsanız Bayou Side ilginç bir durak diyebiliriz. 




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...