6 Mart 2023 Pazartesi

Sweet Home Alabama artık yetim kaldı.


Southern Rock'ın dev grubu Lynyrd Skynyrd'in gitaristi ve kurucu üyesi Gary Rossington, 71 yaşında hayatını kaybetti. Rossington grubun orijinal kadrosundan kalan son elemandı. 

Lynyrd Skynyrd benim için özel bir gruptur ve ayrıcalıklı olan iki parçası vardır ki, benim için vazgeçilmezdir. Bunlardan biri açık ara "Free Bird"dür ve onu takiben de "Sweet Home Alabama" gelir. Amerika'nın "Güney"lileri ile siyasi yönden pek değil hiç haz etmesem de onların yaptıkları "Southern Rock" çok hoşuma gider. Bu arada Southern Rock yapanların hepsini de aynı kaba koymayalım hani mesela Allman Brothers ile politik olarak biraz daha sıcaklaşabilirim hani. 

Neyse sözü niye böylesi uzatıyorum ki, sözün özü Lynyrd Skynyrd'ı hep canlı olarak konserde dinlemek isterdim. Oysa bunu gerçekleştirmek için ABD'ye hemi de güneyine gitmem gerekirdi. Çünkü onları bir Avrupa turnesinde görmenize  imkan yoktur. Hatta Amerika kıtasında bile belirli bir bölgenin dışına çıkmazlar. Yok öyle milliyetçilikten değil, adamlar uçak yolculuğu yapmazlar da ondan. Bu öyle bilindik bir yükseklik korkusu ya da uçak korkusu değil. Grup 1977 yılında bir konsere giderken lanet bir uçak kazası geçirdi. Bu kaza da neredeyse grubun yarısı yitip gitti. İşte o kazadan sağ kurtulanlardan biri de gitarist Gary Rossington'du.

 

Rossington, Lynyrd Skynyrd'ın yeni konser   turnesine çıkmasına yaklaşık dört ay kala 5 Mart 2023 tarihinde hayatını kaybetti.   Yani artık o 1977'lerdeki kadroyu konserde görmemize imkan kalmadı. 

 

1951'de Florida eyaletinin Jacksonville kentinde doğan Rossington, Lynyrd Skynyrd grubuna ait olan Sweet Home Alabama, I Ain't The One, Things Goin' On, Don't Ask Me No Questions ve Gimme Back My Bullets gibi birçok parçanın sözlerinin yazarıydı. 

 



 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...