12 Mart 2023 Pazar

Ana Popovic yeni albüme doğru...

 

Aziz dostum Geronimo ile bizim bir tutkumuz ve akıl almaz bir takibimiz vardır. İki Trakyalı olarak Yugoslavyalı kadın blues gitaristi Ana Popovic'i takip ederiz. Bu takip öyle sıradan bir durum değildir hani. Oldukça yakın bir takiptir. Bundan 13 yıl önce ilk İstanbul konserinde bir avuç insan olarak izlemiştik. Sonrasında Zorlu sahnesine geldiğinde ise sevgili dostum Geronimo Yalnız Kartal ile gene ordaydık. Biz iki divane konseri izledikten sonra Zorlu'nun geniş salonunuda imza standına gittiğimizde Ana bizi gördüğünde, "Hey gene mi siz" diyecekti. 

Sözün özü, Ana Popovic'in Türkiye'deki iflah olmaz iki hayranı Geronimo ile benim dersek abartı olmaz hani. 

Ana Popovic, blues sahnesine Balkanlardan adım attığından bu yana emin adımlarla ilerledi ve bugünlere geldi. Bu uzun ve çetin yolculukta hiç bir zaman, "Oldu artık tamamdır." demedi, sıkı bir öğrenci gibi çalışmaya devam etti ve ediyor da. 

Usta blues gitaristi şimdilerde yeni bir albüm hazırlığında. 5 Mayıs 2023 tarihinde çıkacak olan "Power" albümünden önce de birbiri ardına single'ları geliyor. Geçen hafta dinlediğim yeni single'ı "Turn My Back" gerçekten çok zevkli geldi bana. Yazının bir paragraf öncesinde de dediğim gibi sıkı bir öğrenci gibi yeni şeyler öğreniyor ve deniyor. Bu yeni çalışmada da bascı ve vokalist Buthel Burns ile harika bir birliktelik sağlamış. Bu yeni parçada Ana Popovic slide gitar ve vokalde yer alırken, Chris Coleman da davula geçmiş. Oldukça esprili bir kliple de "Turn My Back" ile karşımıza çıkmış. 

Yeni albüm için Mayıs'ı iple çekiyoruz, ne diyelim. 

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...