7 Ağustos 2013 Çarşamba

Caz Rock ustası George Duke Öldü


Caz Rock fusion tarzının en önemli isimlerinden George Duke’ü 5 Ağustos’ta Los Ageles’daki St. John hastanesinde, 67 yaşında yitirdik.
 Jean-Luc Ponty, Frank Zappa, Miles Davis, Stanley Clarke ve Billy Cobham gibi müzisyenlerle müzik tarihine damga vuran klavyeli çalgılar ustası, synthesizer kullanımında kendi imzasını atacak değişikliklere de neden olmuştu.
70’li yıllarda başladığı müzik kariyerinde ortalığı kasıp kavuran George Duke, fusion tarzının devrim nitelikli işlerini müzik tarihine yazdıracaktı. 
Gorge Duke ismini daha çok Frank Zappa ile yaptığı çalışmalarla duymuştuk. Müzik dünyasının en şaşırtıcı ismi Zappa’nın grubu  'Frank Zappa and The Mothers of Invention' nda beste çalışmaları ve synthesizer’a getirdiği çalış yenilikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.  
Müzik hayatına 1967'de başlayan George Duke, önemli müzisyenlerle çalışmıştı. Onun unutulmaz birlikteliklerinden biri de davulcu Billy Cobham’la yaptığı çalışmalardı.
Piyano, keyboard, synthesizer kullanımındaki ustalığını takiben bestecilik yönünde de kuvvetli olan Duke, prodüktör olarak da öneme haiz bir isimdi. 80’li yılların ikinci yarısında da prodüktörlük işlerine ağırlık verdi.  
Geçen yıl eşini kaybeden usta müziyen George Duke, eşinin ölümünün birinci yıldönümü olan 16 Temmuz  2013 tarihinde 'Dreamweaver' adıyla bir albüm piyasaya çıkarmıştı. George Duke, “Dreamweaver” albümünü eşi Corine'e adamıştı.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...