16 Şubat 2017 Perşembe

Haftanın Tavsiyeleri 17 Şubat 2017




ÇİÇEĞİ BURNUNDA

AMERICAN REBEL SOUL

“Biz müzikal trendlere göre değil, yüreğimizdeki müziği yapıyoruz” diyerek tanımlıyor American Rebel Soul grubu yaptıkları müziği. American Rebel Soul, yeni bir grup ama tarzları eski okul ve 70’lerin çizgisinde. Son yılların Black Country Communion, Rival Sons, The Answer  grupları gibi eski rock ve blues’ın izlerinde müzik yapıyorlar. 
American Rebel Soul grubu ilk albümünü yakın zamanda çıkardı. Grubu basgitarist Jimmie Earls kurmuş. David Kubicek Vokal ve gitarlarda yer alırken Dawn Kubicek vokalleri üstleniyor. Sean Quidgeon gitar, Jay Winslow da davulda yer alıyor.





 GİDİLESİ KONSER  


Objektif
Kadıköy Shaft konseri 
17 Şubat 2017, Cuma


Bugün yani 17 Şubat, cuma gecesi Tür roc'ının efsanevi grubu Objektif konseri Kadıköy Shaft'ta. 
2017'yi Ocak ayının başında verdiği Kats Sahne konseriyle açan Objektif yılın ikinci konserini de bir ay sonra gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 17 Şubat, Cuma gecesi Kadıköy SHAFT'ta  gerçekleşecek konserde topluluk, 30 yıllık kariyerinde yaptığı Türk Rock tarihine yer etmiş çalışmalarını sunacak.Ülkemizde rock müziğin eski ve temel gruplarının başında gelen Objektif, hard rock tarzını Türkçe ile çok güzel buluşturan bir grup olmanın yanısıra şarkı sözlerindeki toplumcu ve protest bakışıyla da ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Grubun kurucusu ve beyni Vecdi Yücalan, Objektif'in kadrosunu Murat Tükenmez (Bas), Çağlar Abanoz ( Gitar ), Umut Mutku ( Gitar ), Alpay Şalt (Davul) ile ideal bir hale getirmişti. Bu kadroyla geçtiğimiz yıl Deep Purple'ın Antalya'da verdiği konserin açılışında da sahneye çıkarak başarılı bir konser vermişlerdi. 


Laneth Bir Gece
Salon İKSV
18 Şubat 2017, Cumartesi


 Bundan 25 yıl önce 1991'de Laneth dergişi'nin düzenlediği Laneth'li Konserler-1  Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılmıştı. Bu konserde sırasıyla Metalium, Hazy Hill ve Pentagram grupları sahne almıştı.  Bu yıl hem derginin hem de konserin 25. yıldönümü. Bu sebeple 18 Şubat 2017 günü Salon İKSV'de yapılacak bir gece ile 25. yıldönümü için o yılların grupları sahneye çıkıp, konser verecek.  Böyle bir gecenin fikri de Salon İKSV yetkililerinden çıkmış, Grup şeçimleri ise Laneth tarafından yapılmış.  Bu konserde RAZOR, RADICAL NOISE, KRONİK, METALIUM, PENTAGRAM yer alacak. Yarın da o konsere gitmenizi tavsiye ediyoz ama konserin biletleri Çarşamba gününden itibaren bitmiş. 




 GİDİLESİ PAZAR 




Müzik Pazarı yani Kadıköy Nautilius'ta  10 iye 26 Şubat arası gerçekleşen bir etkinlik. Plaklar da orada, müzik sistemleri de her ne halt varsa orada.   
Bu Pazar günü ise orada 2 imza günü var.
Saat 15.00 itibaren Murat Beşer ve ben "Yoldan Çıkmış Simalar" kitabını imzalayacağız.  Tabi sohbette gırla olacak.  16.15 den itibaren sevgili Güven Erkin Erkal Türkiye rock tarihi -1 kitabini bizlere imzalayacak.







Bu haftalık bu kadar. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...