14 Şubat 2017 Salı

Elvin Bishop Big Fun Trio ile Chicago Blues'a yolculuk


ABD'li blues rock gitaristi Elvin Bishop, 1965'ten 1968'e kadar yer aldığı Paul Butterfield Blues Band ile unutulmaz albümlere imza atacaktı. Hem Paul Butterfield hem de Elvin Bishop, muhafazakar Amerikan anlayışına meydan okurcasına siyahların blues müziğini yapan öncü beyaz müzisyenler olarak da tarihteki yerlerini alacaklardı. Elvin Bishop'u 1970'lerden sonra solo albümleriyle rock ve blues'ın başarılı albümlerini yaparken görecektik. 
Bugün 74 yaşına gelen Elvin Bishop, müzik kariyerine başladığı yılların tutkusuna yani Chicago blues köklerine dönmüş. Elvin Bishop Big Fun Trio adıyla kurduğu gruba San Fransisko'da stüdyo müzisyenliği yapan ve kulüplerde çalan davulcu Willie Jordan  ile piyanist, basçı Bob Welsh'i alarak Chicago Blues sadeliğinde bir tarz oluşturmayı hedeflemiş. Üçlünün 10 Şubat'ta piyasaya çıkan albümü de bunun başarıldığını gösteriyor. Albüm sanki 1950'lerde kaydedilmiş gibi. Willie Jordan üçlünün davulcusu ama davul yerine geleneksel bir vurmalı olan cajon çalıyor. Herşey basit ve sade sanki sohbet eder gibi doğallıkla kaydedilmiş bir albüm. Albümde Elvin Bishop Big Fun Trio'nun konukları da var. Sonnyland Slim klasiği " It's You Baby" de Kim Wilson armonikasıyla katılırken; "Delta Lowndown"da ise bir başka armonikacı Rick Estrin konuk oluyor. Konuklardan biri de armonika ustası Charlie Musselwhite armonikanın yanısıra vokali de üstlenerek nefis bir "100 Years Of Blues" yorumu çıkartmış ortaya. 
Alligator Records'tan çıkan Elvin Bishop Big Fun Trio albümü Chicago Blues'ın köklerine inerken bizi de o yılların ortamlarında gezindiriyor. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...