23 Mart 2016 Çarşamba

Wishbone Ash “Blue Horizon” ( 2014 )


Müzik hayatına 45 yıldır devam eden Wishbone Ash bugüne kadar 24 stüdyo, 13’te konser albümüne imza attı. Yılların grubu 2014'ün  Şubat ortasında da “Blue Horizon” isimli yeni albümünü çıkardı. Albümün kadrosunda gitarist Andy Powell, grubun ilk günlerinden beri değişmeden kalan tek eleman. Gözlükleri ve artık saçlarının yerinde yeller estiği kel kafasıyla gördüğümüz Powell, “V” biçimli Gibson Flying gitarıyla  yerini alırken topluluğun diğer solo gitaristi olarak Finlandiyalı Muddy Manninen’i buluyoruz. “Blue Horizon” albümünde bas gitarıyla oluşturduğu nefis alt yapılarıyla Bob Skeat grubun gizli kahramanı gibi. 5 ile 11 yaşında piyano ile müziğe başlayan Skeat, konservatuarda bas ve piyano üzerine eğitim almış bir isim. Grubun en genç elemanı ise 1979 doğumlu davulcu Joe Crabtree. Gruba 2007 yılında Ray Weston’ın ayrılışıyla katılan davulcu albümde gösteriye dönüşmeyen maharetiyle parçalara yaptığı katkıya imrenerek şahit oluyoruz.

Wishbone Ash’ın yeni albümünde “Being One”, “Take It Back” ve  “Blue Horizon” parçalarında Powell ve Manninen’in uzun sololarına doyamıyoruz. Özellikle   8 dakikaya yakın süresiyle albümle aynı adı taşıyan parça, 80’lerin heavy baladlarının sololarını yaratıcılıkla taçlandırarak bir biri ardına akıyor. Sololar arasında iki gitarı ayrı ayrı dinleyip, hisedebilmenin de keyfi başka oluyor. Caz eğilimli “American Century” ve folk tadında gelişen “All Three To Say” albümün ayrıcalıklarını oluştururken, blues rock tarzındaki “Deep Blues” ve Mary Jane” de öne çıkıyor.
Wishbone Ash'ın bu albümünde konuk olan müzisyenleri de saymazsak ayıp ederiz. Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Tom Greenwood, "Blue Horizon" parçasında org çalarak katkıda bulunmuş. "Strange How Things Come Back Around"da geri vokallerde katkısı göz ardı edilemeyecek olan Lucy Underhill,"American Century"de yoğun bir şekilde yer almış. "Take It Back" de kemanıyla katkı veren Pat McManus, "All There Is To Say"de kemanıyla birlikte buzukisiyle de yerini almış. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...