29 Ağustos 2015 Cumartesi

41 yıl sonra "Benimle Oynar mısın" Long Play plak olarak çıkıyor

Bülent Ortaçgil
“Benimle Oynar mısın”


Bülent Ortaçgil ismi ülkemiz müziğinde ciddi bir duruşun yıllara taşınarak korunabilmesiyle özdeşleşmiştir. Yorumculuğunu bestecilik ve ozanlığıyla da bileştiren Ortaçgil, müzik hayatına 41 yıl önce çıkarttığı “Benimle Oynar mısın” albümüyle giriş yapmıştı. 1974’te çıkan bu albüm, o güne dek rastlanmayacak yenilikleri sunuyordu. Bütün bunlara rağmen çıktığı yılların alışkanlıklarına ters düşecek ve gereken ilgiyi göremeyecekti. Ancak üzerinden yıllar geçtikçe önemi artacak ve “Türk Pop Müziğinin Miladı” olarak anılacaktı.
41 yıl sonra bugünlerde Bülent Ortaçgil’in bu ilk albümü yeniden, hem de plak formatında piyasaya çıktı.  Yeni baskı plakta açılır iki kapaklı ve içinde yer alan özel ekiyle birlikte yenilenmiş tasarımıyla karşımıza çıkıyor.
1974 yılında yapılan bu plak kayıt içinde çalışan müziisyenleriyle de önem taşır.
Ali Kocatepe’nin prodüktörlüğünde, Onno Tunç‘un düzenlemeleriyle gerçekleşen bu albümde toplam 14 adet söz ve müziği kendisine ait olan Ortaçgil şarkısı yer almakta olup, kendisine piyanoda Ergun Pekakçan, vibrafon, flüt ve trombonda Atilla Özdemiroğlu, davulda Cezmi Başeğmez, geri vokallerde ve aynı zamanda Sona Sırapyan’la birlikte albümün kapağındaki illüstrasyon ve tasarımı da gerçekleştiren Nükhet Ruacan gibi dönemin başarılı müzisyenleri eşlik etmiştir.
'Olmalı mı Olmamalı Mı', 'Şık Latife', 'Benimle Oynar Mısın', 'Yüzünü Dökme Küçük Kız', 'Sen Varsın', 'Günaydın', 'Anlamsız' ve 'Yağmur' gibi Ortaçgil’in bugün de hala dillerden düşmeyen şarkılarını barındıran plak, ülkemiz müziği açısından bir kilometer taşı olsa gerek.


Blues Perişan blogspot'ta geçen yıl çıkan Bülent Ortaçgil'in "Benimle Oynar mısın" plağınının çıkışının 40. yılı sebebiyle yazılan yazı yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...