10 Mayıs 2024 Cuma

Rock Tarihinde Akustik Gezinti



Aptulika ve Vecdi Yücalan (Objektif) 

ile 

Rock Tarihinde Akustik Gezinti 

 

Türk Rock’ının kilometre taşlarından, Objektif ’in solisti Vecdi Yücalan ve müzik eleştirmeni-karikatürist Aptulika, uzun bir aradan sonra akustik söyleşilerine yeniden başlıyorlar.  17 Mayıs 2024 tarihinde Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ikili,10 yıl aradan sonra tekrar izleyicileriyle buluşacak. 

Rock müzik tarihine, sanat-politika ilişkisine, günümüz Rock müziğine farklı açılımlar getirecek projede, bu  yıl 36. Yaşını kutlayan Türk Rock grubu Objektif ‘in solisti, söz yazarı ve bestecisi Vecdi Yücalan, söyleşi boyunca severek dinlediği ve ayrıca kendi yazdığı şarkıların akustik yorumlarını da izleyiciyle paylaşacak. 

 

Türk Rock’ın iki kilometre taşı! 

Aptulkadir Elçioğlu, nam-ı değer Aptulika ‘şahsına münhasır’ kişilik, ülkenin en değerli karikatüristlerinden ve müzik eleştirmenlerinden. M.S.Ü. (İDGSA) Resim bölümü mezunu olmasına rağmen, kendi deyimiyle ‘güncel olana’ ilgisi nedeniyle karikatür çizmeyi seçmiş. Çok sayıda mizah dergisinde ve gazetede yazıp çizen Aptulika, şu sıralar sosyal medya üzerinde yazıp çizmeye devam ederken sergi ve farklı projeleriyle de çalışmalarını sürdürüyor.  

 

 

Vecdi Yücalan, Türkiye’nin en önemli ve Türk Rock’ın başlangıcını yapan gruplarından Objektif ‘in solisti, bestecisi ve söz yazarı. Annesinin 'John Lennon mı olacaksın’ diyerek müzik yapmasına karşı çıkmasına aldırmadan, illegal yollardan müziği ve gitarı keşfeden sanatçı, bugün 36.yaşını dolduran 7 albümlü bir gruba sahip. 

 

Kırk yıllık dostluğun buluşması 

Aptulkadir Elçioğlu ve Vecdi Yücalan’ın dostluğu 40 yıl öncesine dayanıyor. Bu iki ezeli ve ebedi arkadaşın yolu keyifli bir projeyle bir kez daha kesişti. Bir araya geldiklerinde birbirleriyle paylaştıkları çok değerli anıları, Türkiye müzik tarihi ile ilgili bilgi ve görgülerini, seyirci ile paylaşıyorlar.  

 Yücalan ve Aptulika’nın farklı illerde gerçekleştirdikleri ve büyük beğeni toplayan akustik söyleşisi 10 yıllık bir aradan sonra Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 17 Mayıs 2024, Cuma gecesi yapılacak ilk etkinlikte tekrar başlıyor.


( Basın Bülteninden)







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...