2 Ocak 2023 Pazartesi

YES'in 1980'lerdeki gitaristi Trevor Rabin solo albümle geliyor.

 


Progresif Rock'ın dev grubu Yes'in efsanevi gitaristi Steve Howe'u biliriz ama onun ayrıldığı 1980'li yıllarda gruba Trevor Rabin katılmıştı. 1983'te ilk olarak "90125" isimli yeni dönem Yes albümüyle gördük onu. Sonra sırasıyla "Big Generator" (1987), "Union" (1991) ve "Talk" (1994) albümlerinde görecektik onu. Bu albümler Yes'i sevenler için kötü bir hatıraydı, çünkü dönemin modasına uyan bir sound vardı. ( Şimdi aradan yıllar geçti ve yeniden baktığımda onun da en kalitelisini yapmışlar diyorum.) İşte o dönemde Steve Howe'ın yokluğuna rağmen, gitarist olarak Trevor Rabin fena değildi, öyleki ismi aklıma kazınmıştır.

Geçen ay aklıma bu adamın aradan geçen bunca zamandır ne yapıyor olduğu sorusu kafama takılacaktı. İlk önce 1989 tarihinde yaptığı "Can't Look Away" isimli solo albümünü görecektim. Ondan sonra ise durmaksızın film müzikleri yapmış, hem de öyle böyle değil hani. 

Sonrasında da Trevor Rabin'in bu yıl yeni bir solo albümle yeniden dönüş yaptığını öğrenecektim. Albümün adı da "Rio" olacakmış.

Merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...