27 Ocak 2023 Cuma

Rick Wakeman ile hem müzik hem de anılara yolcuk



 Onu progresif rock grubu Yes'in klavyesinde oluşturduğu alameti farikasından tanırız. Buna ek olarak sahneye çıkıp tuşların başına geçtiğinde üzerindeki peleriniyle oluşan görüntüsüyle de ayrıcalıklıdır. Değerli dostum Meral'le (Akman) birlikte oluşturduğumuz moda kreasyonunda  onu "Pelerin Rock" kategorisinde birinci ve tek eleman olarak seçmişizdir.

Evet Rick Wakeman'dan bahsediyorum. Şaka bir yana rock tarihinde bir çok usta vardır ama rock klavyesinde Wakeman beyni klasik müzik kompozitörü gibi işleyen  nevi şahsına mahsus bir kişiliktir. Yes albümlerinde öyle bir katkı yapar ki, o albümlerin kapaklarındaki Roger Dean imzalı fantastik ve sürrealist illustrasyonları klavyesiyle adeta üç boyutlu hale getirerek canlandırırdı. 

Rick Wakeman son yıllarda akustik piyano ile tek başına klasik müzik etkisinde beste ve yorumlarıyla solo albüm de yapmıştı. Sanatçı pandemi öncesinde farklı bir etkinliğe de imza atarak, sohbetli ve tek başına konserler de vermişti. Hem canlı performans hem de anılardan oluşan sohbetlerin yeraldığı bu gösteriler şimdilerde "Music And Stories" adını taşıyan bir turneye dönüştü. 

Rick Wakeman'ın "Music And Stories" adını taşıyan  canlı şovu Mart ve Nisan boyunca ABD'de bir turne ile devam edecek. Sanatçının müzik hayatında Yes ile yaptığı çalışmalar ve konserlerden anıları anlatılacağı gibi; solo dönemlerinden ve  David Bowie başta olmak üzere çalıştığı diğer müzisyenlerle yaşadığı anekdotlar ve anıları da yer alacak.

Son yıllarda yaptığı gelenekselleşen piyano şovlarından farklı olarak "Music And Stories"de sahneye bir kaç elektronik klavye de taşıyacak olan Wakeman,  "Bu sayede bana çalma listemi  değiştirme fırsatı verecek..." dedikten sonra  üzerine basa basa, "...klavyelerin eklenmesiyle playlistte olmayan parçaları da  çalmayı dört gözle bekliyorum" diye heyacanını yansıtarak ekliyor. 

Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...