3 Haziran 2020 Çarşamba

Özgür Hazar'dan Blues Rock albümü: "Sad And Blue"


Belçika'dan bir blues rock albümü: "Sad And Blue". Albüm Ozgur Hazar'a ait. 

"Ozgur Hazar kimdir ?" derseniz, biraz eskilere gitmemiz gerekir. Öncelikle "O" ve "u" harflerinin üzerindeki noktaları koyalım ve 1990'lı yılların ortalarına doğru şöyle bir gidelim. Özgür Hazar, yaklaşık 25 yılı aşkın bir süre İstanbul, İzmir, Kuşadası gibi Türkiye'nin bir çok kentinde barlarda  müzik yapmış bir isim.  Türkiye'de en son katıldığı etkinlikler Blues gitaristleri geceleri ve İstanbul Shaft , Izmit 262 Live sahnelerinde olmuş. 2018 Mart ayında  Belçika'ya yerleşen müzisyen, o günden bugüne  Leuven'da yaşıyor ve kurmuş oldugu grubu Ozgur Hazar's Blues Syndicate ile orada çalışmalarını sürdürüyor. 

"Sad And Blue", Özgür Hazar'ın solo albümü. Albüm için de ülkemizden ve dünyadan müzisyenler konuk olmuş. Konuk olan müzisyenlerle uzaktan bağlantı kurularak kayıtlar yapılmış. Dokuz parçanın yer aldığı "Sad And Blue" albümünde tüm parçalar Özgür Hazar'a ait, "That Ain't Me" ise Josh Smith kavırı. 

Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, BB King gibi blues ve rock gitaristlerinin izlerini takip eden Hazar, kendine has bir tavır oluşturmuş. Albümde yer yer vokalleri de üstlenen gitaristin dolgun sesi benim açımdan çok etkileyici geldi diyebilirim. 

Albüm "I'm on Fire" ile başlıyor ve Amerika'dan konuk olan Raye Cole'un harika vokaliyle karşılaşıyoruz. Parçada Hammond org'u ile Yavuz Darıdere yer alırken nefeslilerin katılımı biraz caz rock etkisi ile bizi 1970 sonlarına götürüyor. Ardından gelen ve albümle aynı adı taşıyan parçada Özgür Hazar'ı strat gitarda ve vokalde buluyoruz. Bas gitarda Hazar'ın İzmit'ten arkadaşı Murat Bolat konuk oluyor. Bu arada albümün tümünde Amerikalı (Dallas, Texas) davulcu Jason M yer alıyor. 

Albümün konukları arasında yer alan Amsterdam'dan Hollandalı klavyeci Julia Driessen, Hammond Org'u ile  imzasını fena halde koymuş. "Le Me Be Yor Man", "Baby Blue", "Sweet Angel", "Can't Stop Missing You" parçalarında konuk olan Julia Driessen fona akışkan bir zemin oluştururken Hazar'ın gitarının nefis vurgularına imkan tanıyor. 

Chicago Blues temelinde akıp giden "Let Me Be Your Man"de bas gitarıyla konuk olan Sıtkı Sencer Özbay, albümde 6 parçada yer almış. 


Shuffle ritminde akan "Baby Blue"da kişilikli ve kaplayıcı vokaliyle Romanya'dan Costantin Tomov konuk olmuş. Hazar'ın ses rengine de yakın olan ( ama biraz daha bas) Tomov'u bir yerlere not ettim, ki başka çalışmalarını da bulursam kaçırmak niyetinde değilim. "Sweet Angel" parçası Texas Blues normlarında ve aklımıza hemen Stevie Ray Vaughan'ı getiriyor. Büyük bir ustaya saygı niteliğindeki bu parçada Özgür Hazar'ın SRV sevgisi ve hürmeti ziyadesiyle belli oluyor. Bu arada parçada çaktırmadan aralarda kulağımıza geliveren Driessen'in piyano tuşeleri de benim açımdan etkileyiciydi. Bu arada başka çalışmalarını da bulursam kaçırmamak için Julia Driessen ismini de bir yerlere not ettim. 

"Sad And Blue" albümünde balad niteliğinde yumuşak dokulu "Can' Stop Missing You" da caz  etkili vokaliyle Amerikalı müzisyen Nikki N'nin konuk olduğunu görüyoruz. "That Ain't Me" de ise vokalde İngiltere'de yaşayan Görkem Bolaca'yı dinliyoruz. Parçanın sonlarına doğru Özgür Hazar'ın gitar solosu geliyor ki adeta finale doğru enerjiyi yükselten bir paraf gibi. Her şey kendi akışında giderken gelen "Fuzz Funk" açılışıyla Hendrixvari bir etkiden bir anda rap etkili vokal ve funk denizine atılıyoruz. Albümün sonunda yer alan "Fade Away"ikinci balad olarak yerini alıyor. Enstrümantal olan bu parçada Hazar'ın blues rock gitarının ziyafetine şahit oluyoruz.

Bu yılın Ocak ayında çıkan "Sad And Blue"yu açıkcası iki haftadır dinlemeye doyamıyorum. Bu nedenle de önümüzdeki Cumartesi günü Instagram canlı yayınımda Özgür Hazar'ı konuk edeceğim ve "Sad And Blue" albümü hakkında bol bol konuşacağız. Vaktiniz olursa saat 20.00'de sizlerde katılın derim.

Aptulika



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...