17 Mart 2015 Salı

Uzaydaki şarkıcı


 Dünyaca ünlü opera baladlarını, klasik müzik eserlerini kendine özgü bir yorumla sanatseverlerle buluşturan İngiliz soprano, aktris, şarkı sözü yazarı ve dansçı Sarah Brightman, “Phantom of the Opera’’, ‘‘Cats’’, ‘‘Requiem’’ ve ‘‘Aspects of Life’’ gibi müzikallerle hafızalara yer etmiş bir isim. Geçtiğimiz yılın Kasım ayında  Ülker Sports Arena'daki konseriyle  İstanbullu müzikseverlerle buluşan sanatçı ülkemizde de hatırı sayılır bir dinleyiciye sahip.  
 Dünya çapında 26 milyon kopya CD ve 2 milyon kopya DVD satışı ile tüm zamanların en çok dinlenen sopranosu olarak kabul edilen Sarah Brightman şu günlerde ününü dünya dışına taşımaya hazırlanıyor. Uzayda ilk şarkı söyleyen kişi olmak için kolları sıvayan sanatçı, bu konuda Rusya yetkililerle görüşmelerini sürdürüyor. Rusya Uzay Çalışmaları kurumu da Brightman’ın bu önerisine sıcak bakıyormuş.

Sarah Brightman’ın “Uzayda şarkı söyleyen ilk kişi” olma hayali gerçekolacak mı diye beklerken, sanatçınının uzayda okuyacağı şarkı da şu günlerde bestelenmiş durumda. Brightman’ının kariyerini en çok etkileyen isim olarak ünlü İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber’i anmamız gerekir. Weber’le süren sekiz yıllık evliliği Brightman’ın çıkışını kuvvetlendirmişti. Weber yazdığı tüm operalarda başkarakter olarak hep Brightman’ı düşünmesi de bu konuda önemliydi. Sanatçının eski eşi Weber, şimdi de uzayda söylenecek ilk şarkıyı da bestelemiş.  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...