21 Aralık 2014 Pazar

Joe Louis Walker


63 yaşındaki San Fransisko’lu gitarist, vokalist Joe Louis Walker, bugüne kadar 21 albüm yapmış. Joe Louis Walker’ın profesyonel müzik yaşamı 36 yaşından itibaren başlıyor. Müzisyen bir aile ortamında büyüyüp, 8 yaşında gitara başlamış ve 16 yaşında da kulüplerde çalarak başarılı bir çıkış yapmıştı. Ancak çocukluk arkadaşı beyaz blues rockcı Mike Bloomfield’ın talihsiz ölümü ve onu ölüme götüren uyuşturucu sebebiyle yaşam stilini değiştiren Joe Louis , müziği bırakıp, San Fransisko Üniversitesi’ndeki eğitimine devam edecekti.
Walker’ın müzikten kopuşu 80’lerin ortalarına kadar sürecekti. New Orleans Caz Festivali’ni izlerken müzikten ayrı kalamayacağını anlayan gitarist, Bosswalker isimli grubu kurdu. Şansı da yaver gidecekti ki, High Tone isimli plak şirketi onunla plak anlaşması yapacaktı. Böylece 1986 tarihinde “Cold Is The Night” isimli ilk albümünü çıkarttı. Ardından gelen “The Gift” ve “Blue Soul” albümüyle 80’leri tamamlayan sanatçı, arayı kapamak için verdiği bol konserlerinin kaydını da 1991 ve 92’de iki albüm halinde sunacaktı.
Çizim: Aptulika
1993 yılında Polydor firmasına geçen bluescu, caz, funk ve rock etkilerindeki “Blues Survivor”ı çıkaracaktı. “Part Of Me” gibi muhteşem bir yorumun olduğu bu albüm çok beğenilecek ve gitarist dikkatleri üzerine toplayacaktı. Onu farkedenlerden biri de blues’ın kilometre taşı B.B. King olacaktı. Büyük usta onu “Blues Summit” albümünde finale oturan  “Everybody’s Had The Blues” parçasında konuk edecekti.
Bonnie Raith, Buddy Guy, Taj Mahal, Otis Rush gibi bluescular ve Branford Marsalis gibi caz müzisyenleriyle de çalan Walker, 1996’da armonika ustası James Cotton’ın Grammy ödüllü “Deep In The Blues” albümünde gitarist  olarak yer alacaktı.
 Albümleriyle bir çok ödüle de layık görülen gitarist, 2000’lere Otis Grant ile birlikte yaptığı çalışmalarla çıkış yapacaktı.
Joe Louis Walker’ın gitarı T- Bone Walker ekolünden gelirken, notalara tane tane basarak melodiler oluşturmasıyla da B.B. King etkisinde bir çalış tarzına sahip. 

Joe Louis Walker’ı 2013 yılında yapılan 24. Blues Festivali’ndeki konserlerinde verdiği konserlerle dinleme imkanı bulmuştuk. 

BB King'in “Everybody’s Had The Blues” parçasında Joe Louis Walker konuk olarak yer alırken

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...