12 Kasım 2014 Çarşamba

13 Kasım 2014 Blues Perişan’da neler var


 AYTEN ALPMAN – All Of Me

1976 yılında yayınlanan “Ben Böyleyim”  LP’sinde yer alan iki İngilizce parçadan biri. Hayatı boyunca caz’a tutkun olan Ayten Alpman bu albümde bir nebze de olsa bu özlemini giderecekti.








BARBRA STREISAND – Moaning Low
1975’te çıkan “Lazy Afternon” albümünden

JOANNE SHAW TAYLOR – Jealousy     
Yeni jenerasyon İngiliz blues’ının en yetenekli kadın gitaristi ve vokalisti.

ERIC JOHNSON and MIKE STERN – Roll With It

İki usta caz fusion gitaristi yeni çıkardıkları “Eclectic” albümünden açılış parçasıyla Blues Perişan’da olacaklar.









DOBBIE BROTHERS - Long Train Runnin'
Yılların Amerikan rock grubu Dobbie Brothers, şu günlerde bir düet albümü olan “Southbound”la  geldi. Bol konuklu bu albümde unutulmaz parçaları “Long Train Runnig”i Toby Keith’in vokali , Huey Lewis’ın armonikasıyla seslendiriyorlar. 

JIMMY THACKERY – Honey Hush
ABD’li blues gitaristi ve vokalisti Jimmy Thackery’I de bu ay albüm çıkartanlardan. Sanatçı “Extra Jimmies” albümünden “Honey Hush” ile bizlerle birlikte oluyor.

ERIC BIBB – Turner Station
Akustik Blues’un usta ismi Eric Bibb de yeni albümü “Blues People”ı bu hafta çıkardı. Amerika doğumlu siyahi sanatçı, dedesinin siyasi görüşleri sebebiyle ailesiyle 1970’te Avrupa yerleşecekti. Eric Bibb, müzik hayatını halen Finlandiya’da sürdürüyor.






JOHN MAYALL – “World Gone Crazy
Dünyanın son ahvali üzerine İngiliz Blues’ının babası John Mayall’dan anlamlı bir parça.

WALTER TROUT - Willie
Uzun bir karaciğer rahatsızlığından sonra hayata dönen Walter Trout’un son albümü “Blues Came Callin’”den bir parça. ABD’li gitarist ve vokalist “Willie”isimli şarkısında müzik dünyasında yediği kazıkları anlatıyor.

PINK FLOYD – “High Hopes”
Bu hafta çıkan albümlere geçiyoruz gene. Bu pazartesi günü Pink Floyd”un merakla beklenen yeni albümü “Endless River” çıktı.  Bu yeni albümden seçtiklerime yer vereceğim ama önce bundan 20 yıl öncesine dönelim ve bir önceki Pink Floyd albümü “Division Bell”den kapanış parçasını dinleyelim.

PINK FLOYD – “Talking  Hawking”
20 yıl aradan sonra çıkan yeni Pink Floyd albümü “Endless River’ a sıra geldi. Stephen Hawking’in sesinin de sample olarak eklendiği bir parça ile başlıyoruz.  

PINK FLOYD – “Anisina”

“Endless River” albümünde konuklar da yer alıyor. Dinleyeceğimiz parçada İsrailli müzisyen Gilad Atzmon tenor saksofonu ve klarinetiyle eşlik edecek. Gilad Atzmon’un klarinet tınısı bize tanıdık ezgileri de hissettirecek.






PINK FLOYD – “Allons – Y 1”
Albümde yeralan ve doğu ezgilerini de barındıran bir parça olan “Allons – Y”nin birinci bölümü.

PINK FLOYD – “Autumn 68”
Pink Floyd’da şu anda gitarist David Gilmour ile davulcu Nick Mason var ama bu yeni albümde 2008’de ölen keyboardcıları Rick Wright da yer alıyor. Wright’ın önceki yayınlanmayan stüdyo kayıtları kullanılarak albümde üçüncü Pink Floyd elemanı olarak yer almış. İşte onun keyboardıyla bezeli bir çalışma.

PINK FLOYD  - “Allons – Y 2”
Ve gene “Allons Y”nin ikinci bölümüne dönüyoruz.


PINK FLOYD - "Louder than Words" 
Albümün kadrosuna şöyle bir bakarsak,
David Gilmour – gitar, vokal, 
Nick Mason – davul
Richard Wright –Hammond org, piyano, keyboard
 Albümün kapağı da genç bir sanatçı olan Ahmed Emad Eldin tarafından yapılmış.
Pink Floyd’un son albümü “Endless River” bütünüyle enstrümantal parçalardan oluşuyor. Albümde sözlerini David Gilmour’un karısı Polly Samson’un sözlerini yazdığı "Louder than Words" tek sözlü şarkı olarak yer alıyor.  



PINK FLOYD – “Nervana”
“Endless River” albümünden son dinleyeceğimiz parça.

GLENN HUGHES – “This Time Around”
Deep Purple’ın unutulmaz klavyecisi Jon Lord’un “Bir rock grubu için konçerto”  konserinin 40. Yılı sebebiyle Royal Albert Hall’de verilen konserden bir parça.

BABE RUTH – Mexican / For A Few Dollar
70’lerin İngiliz rock grubu birbirine bağlı iki parça ile geliyor. Mexican ve ardından Enrico Moricane’nin “Bir kaç Dolar için” isimli spaghetti wastern film abidesinin müziği.

THIN LIZZY – Whiskey In The Jar
Bir İrlanda halk ezgisi Thin Lizzy’nin yorumuyla

THE ALLMAN BROTHERS – Desdomona
Southern (Güney) Rock’ın Allman biraderler

JAMES COTTON – Midnight Train
Allman Brothers’ın elemanı Gregg Allman şimdi de Blues armonikasının en eski ismi James Cotton’la birlikte seslendiriyor. Armonikada James Cotton açılışta da sesiyle geliyor.


BUDDY GUY – Do Your Thing

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...