10 Aralık 2015 Perşembe

ZZ Top'ın Gitaristinden Küba Rüzgarı



Bu haftaki Blues Perişan radyo programın ZZ Top'ın gitaristi Billy Gibbons'un solo albümü "Perfectomundo"dan seçmeler yer alacak.









Billy Gibbons
“Perfectamundo”

ZZ Top ismi rock müziğinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Herkes uzun saçlarıyla rock sahnesine çıkarken onlar uzun sakallarıyla farkı oluşturdular. Yıllar yılı da bu görüntülerinden tek tel taviz vermeden bugünlere geldiler. Onların müzikleri kimi zaman en sertinden hard rock ve heavy ögelerini hissettirirken, kimi zaman da bir gezgin halk ozanı havasında da blues tavırları  gösterecekti.
ZZ Top üçlüsü geçen zaman içinde birbirlerinden ayrılmayarak, ekibi koruyagelmiştir. Bu özellikleri son günlerde bozulmasa da grubun gitaristi Billy Gibbons’un solo albümüyle alışkanlıkları bozacaktı.
“Perfectamundo”, Billy Gibbons’un ilk solo albümü olma özelliğini taşıyor. 23 Ekim tarihinde piyasaya çıkan bu albüm alışılmış ZZ Top çizgisinin dışına taşıyor.  Gibbons, grubun çizgisinden çok farklı olmasa da Afro Cuban ve Latin izleri de sürülmüş. Bu Latin kokusunun sebebi de Billy Gibbons’un yakın dostu olan piyanıst Martin Guigui ile Küba’ya gitmeliryle başlamış. Geçen yıl burada yapılan “Havana Caz Festivali”nde Billy Gibbons Küba müziğinden çok etkilenerek böylesi bir albümü yapmaya karar vermiş.
Albümde Slim Harpo’nun “Got Love You Want It”, Lightning Hopkins’in “Baby Please Don’t Go” gbi blues klasikleri Latin ve Küba müziğiyle buluşmuş. “Hombre Sin Nombre” parçasında ise Santana’vari bir  yorum tadına ulaşılımş.

ZZ Top’ın gitaristi Billy Gibbons’un “Perfectamundo” isimli solo albümü ilginç ve keyifli bir çalışma. Latin ezgileri sert soundun içinde ama insanı dans ettirecek kadar da kıvraklıkta.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...