1 Haziran 2022 Çarşamba

Phil Collen: Def Leppard, Yeni LP İçin 70'lerin İdollerinden İlham Aldı


Def Leppard'ın gitaristi Phil Collen yeni albümleri ile ilgili röportajda (1) 1970'lerin rock gruplarından ilham aldıklarını söyledi. Yeni çıkan "Diamond Star Halos"un konsept albüm olduğunu belirten gitarist bu çalışmanın isminden her şeyine kadar T. Rex'e olan sevgilerini simgelediğini üzerine basa basa söyledi. Sadece T. Rex değil, 70'lerin  Mott the Hoople, David Bowie gibi ikonlarının da albümün oluşumunda itici güç olduğunu söyledi. Zaten albümde Bowie'nin piyanisti Mike Garson da iki parçada konuk olmuş. 

Collen, Mick Ronson da dahil olmak üzere gitar kahramanlarının çoğuna göndermeler olduğunu söylüyor. Albümün kapanışını yapan " From Here to Eternity " nin Ritchie Blackmore ve Michael Schenker'a saygı duruşu olduğunu belirttikten sonra onlar için  "en sevdiğim iki gitarist" demeyi de ihmal etmiyor. 



 70'lerde bir plak dükkanında karşılaşabileceğiniz bir albüm gibi...

Def Leppard'ın gitaristi yeni albümlerini şu sözlerle anlatıyor:

"Bu bir konsept albüm. Bunun günümüze ait bir şey olmadığını biliyorum ; popülerlikten uzak ama bir o kadar da klasik. Şarkıların hepsinin bir konusu var. Biz onları yazarken, müziğe ilk başladığımız yıllara yani ilk idollerimize döndük. Hesap, kitap yapmadık, her şey doğal akışında gelişti adeta kendi kendine aktı.  Her parça da o günün devlerine referans yaptık.  David Bowie, T. Rex, Mott the Hoople, Queen ve daha nicelerinin izleriyle bu albümü oluşturduk.  Ben ve Joe her zaman sevdiğimiz müziğe gerçekten aşılandığımız döneme atıfta bulunurduk. 1971 ve 1974 arası yıllar bizim için çok önemlidi... yani o yıllar bizim için rock ile ilk buluşma zamanlarıydı. Biz o zamanlara  her zaman "jant kapağı elmas yıldız halesi" derdik. Albüm kapağının da buna atıfta bulunmasını istiyorduk."

Phil Collen'in ilk rock ateşlerinin canlandığı yıllara dönüşü simgelenen "Jant kapağı elmas yıldızı halesi" kapağa yerleştirilecekti ve bunun için de  Oli Munden ile temas kurulmuş. 

"Şirkete Oli adında biri kapak için gelmişti.  Biz kapak üzerine tartışıyorduk. Oli bize farklı görseller göstererk,  "Farklı şarkılar için farklı resimler kullanabilirsiniz" dedi. Bu konuda da Anton [Corbijn]'i bize tanıttı, işleri görünce albüm kapağını onun yapmasının en doğrusu olacağını anlamıştık.   Gerçekten mükemmeldi. Double albüm olduğu için çok mutluyum. Bu bizim ilk double albümümüz, açabilirsiniz. Bir plaktaki sanat eserine baktığımı ve bir şeyler okuduğumu ve “Vay canına, bu gerçekten harika” dediğimi ve her şeye daldığımı hatırlıyorum - müzik sanatı ve resim sanatı ile birleşince harika oluyor."



(1) https://ultimateclassicrock.com/def-leppard-interview- 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...