3 Haziran 2022 Cuma

Charlie Musselwhite ile Delta'ya Dönüş.


Charlie Musselwhite, "Mississippi Son" ile  Blues'ın köklerine sadece müzikal olarak değil ikametgah olarak da dönüyor. 

Memphis, Chicago, San Francisco ve aradaki noktalarda on yıllar sonra Mississippi'ye geri dönen sanatçı, son albümünde yer alan "Blues Gave Me A Ride" adlı parçasında:  “Blues, yalanlarla dolu bir dünyada gerçeği söyler,” diyor. 

Son albümünde bir hikaye anlatıcısı gibi de takılan  Charlie Musselwhite,  blues'un dürüst gerçeğini sunuyor.


 

Blues armonikasının en güçlü yorumcularından biri olan Charlie Musselwhite'ın yeni albümü "Mississippi Son" bugün (3 Haziran 2022) Alligator Records etiketiyle piyasaya çıktı. 

İki hafta önce albümün kapağını gördüğümde bunun merakla beklenecek bir albüm olduğunu hissetmiştim. Sadece kapak fotoğrafı mı ya o ismi ? "Mississippi'nin Evladı" denilince, beklenti daha da büyüyerek artıyordu hani. Bu tip isimler ve iddialı kapaklar her daim yapılır ama bu seferki farklıydı, çünkü bu  farklı bir isimdi.   Charlie Musselwhite efsanevi bir isimdi ve ardında 1960'lardan bu yana yapılan çalışmalar ... yani 40 albüm vardı.  



"Mississippi Son" üzerine beklentiler ne kadar büyük olursa olsun her şey dinleyince ortaya çıkacaktı. İşte bu gün o da ortaya çıktı, hem de ne çıkmak... Bu beklediğimden de güzel bir çalışma oldu demem yeridir hani.  Charlie Musselwhite, blues'un köklerine  Delta'nın derinliklerinden yaklaşmış; kimi zaman akustik kimi zaman elektrikli takılırken karşımıza en güzeli bir hikaye anlatıcısı gibi çıkıyor olması. Albümü dinlerken alışkanlıklarımızın dışında Mississippi'ye belgesel tadında bir yolculuk yapıyoruz.    

Bu albüm için Musselwhite, Kaliforniya'dan'dan Clarksdale, Mississippi'ye bile taşınmış. Bu öylesi sadece albüm kayıtları için yapılan süreli bir ziyaret değil, adam pılıyı pırtıyı toplayarak taşınmış. İşte bu albüm böylece oluşmuş ve içinde bir sevdayı barındırıyor. Bir köklere dönüş albümü olan "Mississippi Son" Mississippi blues mirasının sevgi dolu bir kutlaması. İkonik country blues'cuları Charley Patton, Big Joe Williams ve Yank Rachell'ın şarkılarının yanı sıra geleneğe bağlı sekiz çarpıcı orijinal çalışmasını da  içeriyor. İşin en bariz özeti; "Mississippi Son" albümü, Charlie Musselwhite'ın en samimi ve incelikli kaydını bizlere sunuyor..

  Clarksdale stüdyosunda kaydedilen bu albümde gitar, vokal ve armonikada yer alan  Charlie Musselwhite'a , Ricky “Quicksand” Martin (Davul) ve Barry Bays(Bas) eşlik etmiş. 

Charlie Musselwhite, son albümünde yer alan "Blues Gave Me A Ride" adlı parçasında: 

“Blues, yalanlarla dolu bir dünyada gerçeği söyler,” 

diyor. 

Son albümünde bir hikaye anlatıcısı gibi de takılan  Charlie Musselwhite,  blues'un dürüst gerçeğini sunuyor.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...