Okumaktan keyif aldığınız bir dergide yazınız çıkarsa sevinir misiniz?
İşte bu ayın başında benim için böyle bir şey oldu ve PATHOS dergisi bir yazımı yayınladı.
Şimdi kalkıp, "Eh be adam bu neyin hırsı" diyebilirsiniz. Hatta bu dergiyi daha önce okumuş olanlar da, "Yahu sanki bu dergide ilk defa mı işin çıkıyor? Bu dergide kaç kere çizimin yayınlandı!" diyebilirler ve sonuna kadar da haklıdırlar. Pathos dergisinde bundan önce hiç yoksa dört sayıda çizimlerim yer almıştı ama yazı olarak ilk kez çıkıyor.
Pathos, "Dönemsel Edebiyat, Sanat ve Felsefe" ibaresiyle çıkan bir dergi ve yazılar arasında rock ile ilgili olanlarda çizimlerim çıkmıştı. Dergideki yazıların içinde plastik sanatlarla (resim ve heykel) ilgili olanları da tutkuyla takip etmişimdir. Bunlar arasında önceki sayılarda yayımlanan Edward Hopper, Constantin Brancuşi, Süprematizm ve tabiki Kazimir Maleviç, Giacometti ve Osman Hamdi Bey üzerine yazılmış yazılar unutulmazlarım arasındadır. Bu yazıların tek kusuru her birinin bir kitap lezzetinde olmasıdır. Dergiyi tümüyle ele alırsak her sayı bir kaç kitap barındırıyor desem abartmış olmam hani.
Pathos'un bu ay çıkan 11. sayısında Freud'un Cezanne'ı isimli geniş bir yazı var ki, okumamam imkansız gibi. Felsefe alanında Spinoza: Arzubiliminin Temel İlkeleri yer alırken, Taner Ay'ın araştırması olan "Ernest Hemingway İspanya İç Savaşında" ilk anda dikkati çekenler. Bu dopdolu dergi 1984 isimli yayınevi tarafından yayınlanıyor. Müthiş bir emek ve kültürel çıtası yüksek bir dergi. Vaktiniz olursa bir bakın derim. Büyük kitapçılarda bulacağınızı ümit ediyorum ama ne olur ne olmaz diye E - posta adresini de vereyim: pathos@1984yayinevi.com
Böyle güzel bir dergi hakettiği ilgiyi buluyor mu?
Tabi ki hayır.
Bir süre sonra çıkamaz olacak diye endişe ettiğimden sizlerle paylaşayım dedim.
Gitgide çölleşirken PATHOS da bizi terk etmesin derim.
APTULİKA
7 Haziran 2022
saat:23:04
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder