30 Mart 2021 Salı

Jean Paul Sartre Blues yapsaydı ya da Varoluşçu Blues



 Steven Taylor'un albümü "Existential Blues" u görünce hemen üstteki başlığı atmak aklıma geldi. Galiba tek sazan ben değilmişim, albüm kritiklerine göz gezdirirken Blues Blast Magazine'inin de aynı oltaya takıldığını görecektim. Blues'ın heybetli dergisi internet sitesinde bu albümle ilgili, "Existential kelimesi aklımıza hemen Fransız düşünür Jean Paul Sartre'ı ve onun Varoluşçu felsefesini getiriyor. Her ne kadar o felsefi akımla buradaki blues ile bir bağ kuramazsanız da Sartre'ın 'cehennem başkaldırıdır' sözünü hatırlayabilirsiniz." diye giriş yapıyor. (1)

Steven Taylor, blues ile üvey babası sayesinde tanışmış ve bu tutkuyla müziğe adım atmış. The Fabulous Thunderbirds grubunun vokalisti ve armonikacısı olan Kim Wilson'un üvey oğlu olan Steven Taylor vokalist ve gitarist olarak bu albümle ikinci çıkışını yapıyor. 2019 tarihi "Moving On"dan sonra gelen bu ikinci albümde Kim Wilson'un da katkıları göze çarpıyor. "Fight For What's Right" parçasında armonikasıyla konuk olan Wilson, usta katkısının nasıl bir şey olabileceğini bize gösteriyor. Albümü kabaca ilk dinleyişimde ilk tepkim Steven Taylor'un sesinin biraz yavan gelmesi olacaktı. Ancak bu parçaya geldiğimde her şey düzelmiş olacaktı. Bu çalışmada enstrümanların dağılışı da çok güzeldi. Parçada bariton saksafonuyla Bruce Rubio öyle güzel bir etki yapıyor ki, her defasında o bölümleri döne döne dinlemeden edemiyorum. 

"Existential Blues" albümünde Taylor gitar ve vokalde yer alırken, armonikasıyla da Kim Wilson'un destek verdiğini söylemiştim. Ayrıca Vincent Bury (gitar), Marty Dodson (bateri), Taryn Donath ( piyano - org),  Bruce Rubio (bariton saksafon), Scot Smart (bas gitar),  Zander Griffith (kontrbas), Maria Macias (bas gitar), Austin Fulsher ve Mark Wilson (gitar) gibi müzisyenler de yer almış.  

Steve Taylor'un "Existential Blues" albümünün en güzel yanı da sanki bize bir barda çalıyor havasını verebilmesi. Eh ne dersiniz canlı müzik ve yapılan mekanlara hasret kaldık galiba. 

Aptulika


(1)  https://www.bluesblastmagazine.com/steven-taylor-existential-blues-album-review/




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...