20 Ağustos 2019 Salı

Canned Heat'ın basçısı Larry Taylor da aramızdan ayrıldı





1960'lı yılların LA boogie, blues rock grubu Canned Heat'in kurucu basçısı Larry Taylor 77 yaşında öldü. Larry Taylor, efsanevi Woodstock Festivalinde Canned Heat'la birlikte sahneye çıkmıştı. 
Müzisyen 12 yıldır kanserle mücadele ediyordu. 










1960'lı yılların LA boogie, blues rock grubu Canned Heat'in kurucu basçısı Larry Taylor 77 yaşında öldü. Grubun  20 Ağustos Salı günü yaptığı açıklamada, Taylor'ın Balboa Gölü'ndeki evinde Pazartesi (19 Ağustos 2019) günü hayata veda ettiğini açıkladı. Taylor 12 yıldır kanserle mücadele ediyordu. Taylor, grubuyla yaptığı çalışmaaları dışında  The Monkees ,  John Mayall ve Tom Waits'in yanı sıra Albert King , Leo Kottke , The Blasters ve Sunnyland Slim albümlerinde de çalmıştı.   



 Takma adı "The Mole" olan Taylor, 26 Haziran 1942'de New York'ta doğdu ve 1969-1970 yılları arasında Canned Heat ile sahne aldı. 1999 yılına kadar grupla çalışmaya devam etti.  Taylor, kariyerine 18 yaşında  rock'n roll ikonu Jerry Lee Lewis'le turne de çalarak başladı. 

Canned Heat'e katılmadan önce, Albert King, Solomon Burke, Buddy Guy ve Charlie Musselwhite'in kayıtlarında da yer aldı. Geçtiğimiz otuz yıl boyunca John Hammond Jr., Kim Wilson ve John Lee Hooker'ın albümlerinde dik ve seçkin bas çalmaya ek olarak, Taylor blues gitaristi Michael "Hollywood Fats" Mann ile Hollywood Fats Band'i kurdu.  


Larry Taylor'u arkadaşları şu sözcüklerle tanımladı:
"Larry ardından harika anılar bıraktı, komik şakaları, şarap tutkunu , rekor düzeyde  rock posteri koleksiyoncusu ve gerçekten  müzik için yaşamış bir insandı.  Birçoğumuzu farklı şekillerde etkiledi ve müzik dünyasında  birçok kişi onu çok özleyecek. " 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...