21 Nisan 2018 Cumartesi

Hafta Sonu Blues Perişan Kütüphanesi'ne Katkı 57


Kitaplar Üzerine 
Bu yıl okuduğum kitaplar hakkında blog okurlarına   fikir oluşturması için  kısa yorumlar eklemeye çalışacağım . Okudukça  paylaşımlarımız devam edecektir , bu sayfalardan da ... İyi  ve bol okumalar herkese ... 
Geronimo Yalnızkartal


Mario Levi - Bir Şehre Gidememek


Yetişkin bir adamın duygusal ve hüzün dolu üç hikayesi , geçmişe yolculuk , anılar , aşk , hüzün  ve kimlik sorunları ve bunalımları ...Hikayeler bu türün sevenleri için oldukça etkileyici gelebilir . Yazarın ve türün meraklılarına önerilir . Ben çok çok etkilenmedim. 


 Haruki Murakami - Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında  


Japon asıllı yazar , tam da günüzün şehirli ve de çalışan  insanlarının sosyal sorunlarına , hislerine , duygularına , sıradan ve gündelik hayatlarındaki içselliklerine  dokunmanın sırrını çözmüş çok satan bir yazar . Bu kitabı da bir solukta okunur ve meraklısınca beğenilecek bir kitap .  Çocukluktan gelen ve akılda kalan bir anı ,  özel yaşam ve aşk  ilişkilerin karmaşıklığı üzerine akıcı bir roman ,  meraklısına tavsiye edebilirim . Bende  " Koşmasaydım Yazamazdım" ki kadar iz bırakmadığını söylemem lazım . 

  Edgar Morin,  Stephane Hessel - Umut Yolu  


İki  ihtiyar delikanlı doksanlarına gelen yaşlarında oturmuşlar ve de   bu yaşlı ve yoldan çıktığına inandıkları dünyamız için umut dolu kurtuluş reçetelerini yazmışlar.  Fransa özelinden çıkarak sosyalist - komünist bir çizgide geçmişten ders çıkararak , bugünün analizini yaparak geleceğe doğru yol alabilmenin önerilerini kağıda kaleme dökmüşler , kısa net ve samimi olarak .  Eh okuyun tabi , saygıyı  ve kulak vermeyi hak ediyorlar ...



  Aleksandros Papadiamantis - Hadula - Bir Ada Öyküsü  


19 yy. sonu 20 yy. başı Yunan edebiyatının en önemli yazarının en önemli romanı olarak lanse edilen kitap . Yunanistan'ın Dostoyevskisi. 
 Hadula isimli  yaşlı bir kadının tuhaf ve karmaşık hikayesi  - İçindeki kötü duygularla mücadele ve sanki istenmeden işlenen cinayetler ve gergin bir kaçış  ve gergin bir içerik ama harika bir anlatım ... Tanımayanlar için Yunan edebiyatının bu seçkin örneğini önermekteyim , hızlıca okudum ve de keyif aldım .


 Ali Ece - Ayak Oyunlarından Akıl Oyunlarına Futbol    



 Ali Ece farklı  , renkli ve de bilgili bir kişilik . Bir ara NTV Spor'da da görülmüş ve de sevilmişti , bandanası ve güzel tişörtleri ile .  Futbolu sadece takımdaşlık  ve de  bahis dışında sevenler için bu kitap tam bir cevher . Yazar  tarzı , samimiyeti ve bilgisi ile fark yaratıyor . Örneğin aynı kendisi gibi ben de Alman futbolu ve Bayern Munih hegomonyasından gizliden gizliye nefret ederken , işin aslında öyle olmadığını net olarak kanıtlıyor , inanılmaz bir Bayern ve Alman futbolu analizi var . Kısacası futbolun kültürüne meraklıysanız mutlaka okumanız gerekir derim .  (Mesela Almanya - Arjantin dünya kupası finallerini bir anlatışı var , neredeyse aynı zamanda farklı yerlerde hiç bilmeden neredeyse aynı şeyleri hissetmişiz  1986  ve 1990 'da) 

Geronimo Yalnızkartal

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...