14 Nisan 2018 Cumartesi

"Plak Mecmua Buluşması"


"CD'den, mp3'den müzik yaptım, şimdi de plaktan. Yakında makara bantlı teypten de yapacağım galiba" diyordu Murat (Beşer), masadan kalkıp DJ kabinine gitmeden az önce. 

Geçtiğimiz çarşamba günü Deli Meyhane'de gerçekleşen muhteşem gece böyle başlamıştı. "Muhteşem" dedim çünkü o gün Murat müziklerini plaktan çalarak, sunacaktı. 

CD, mp3 hatta günümüz teknolojisinde bu işi you tube'a girerek bile yapıyorsun, ama plak olunca iş değişiyor hani. CD'nin külfeti 2 el çantasıyla bitiyor.  Böylece 200 CD ve binlerce parça emrinde. Hele şimdi ona bile gerek yok bir çakmaktan bile ufak ve hafif bir bellek ile elinde yüzlerce albüm, on binlerce parça emrinde.  O belleği  taşımak da seni yoruyorsa ya da unuttuysan müzik paylaşım siteleri emrinde. Yani DJ'lik yapacağın mekana elini kolunu sallayarak, bir tüy gibi hafif gidersin. Ancak bu işi plaktan yapıyorsan, ağır bir yük taşıman gerekir.

İşte o gün için Murat evden 70 kadar plak getirmişti. Tabi bunu tek başına taşıyamayacağı için de bizim "Konsolos" lakablı Ayhan Keçecioğlu'ndan da yardım almıştı. 

11 Nisan 2018 gecesi Plak Mecmuası'nın düzenlediği "Plak Mecmua Buluşması"nda  derginin yazarlarından Murat Beşer plakları döndürerek DJ'lik yapacaktı. Murat her plağı kabından çıkarırken onları cocuğuymuş gibi okşuyordu. Kimi zaman da plakların üzerine laflıyorduk. O plak kapaklarının resimleri de dinleme heyecanımızı arttırıyordu. Bu ekrana klip vermekten daha keyifliydi. 
CD'den ya da mp 3'den çalınan gecelerde ertesi gün bir iki parça dışında diğerlerini hatırlamazsınız. Plaktan bu iş yapılınca her parça aklınızda haftalar sonra bile kalıyor. Sözün özü harika bir geceydi. Ancak ben böyle keyif içindeyken bir ara yanıma Plak Mecmuası'nın editörü Onur Bayrakçeken geldi ve "Abi haftaya da senin çalmanı istiyoruz." dedi. O anda sudan çıkmış balık gibi hissettim kendimi. Hem hamallığı vardı hem de Murat'ın plak arşivinin yanında benimki devede kulak kalırdı. Neyseki Murat "Sende eksik olanlar olursa ben tamamlarım" demesi içime su serpti. Tabi gözlerim ister istemez bizim Konsolos Aga'ya döndü. E yapacak bir şey yok bizim Konsolos daha şimdiden "Plak Gecelerinin Unutulmaz Yönetmeni" olmuştu bir anda. 

Yani haftaya çarşamba 18 Nisan 2018 günü, saat 20.30'da Kabataş, Setüstü'ndeki Deli Meyhane'de "Plak Mecmua Buluşması'nda olacağım. O gece ağırlıkla 1970'lerin rock plakları pikapta dönecek, arada Osibisa gibi afro beat'lar hatta Chick Corea gibi caz fusion'lar olabilir. Bakalım plaklar arasında bir gezinelim ne çıkacağı şu an benim için de bir sürpriz. 
Geçen Çarşamba biz çok keyif aldık, sizi de bekleriz.  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...