29 Kasım 2017 Çarşamba

BLUES BROTHERS 2017


Başlığa bakıp, Blues Brothers'ın üçüncü filmi geliyor sanmayın sakın... Ancak sevinciniz kursağınızda kalmayacak... Hatta bu sevinciniz daha da artacak. 




Blues Brothers, benim için seksenlerin en unutulmaz, takdir edilesi işiydi. Daha yutup mutup yokken sinemada 4 kez, televizyonda her rast geldiğimde, VHS ve Beta video döneminde en azından 500 kere izlemişimdir (Bir yılın 365 gün olduğu düşünülürse 92 yılında neredeyse her sabah bu filmi izleyerek güne başladığımı söyleyebilirim.). 1992'deki bu izlemelerde bana gelip bira içip aşk acılarından muhabbet ettiğimiz şimdiki Kurban grubunun vokalisti Deniz de olurdu çoğu zaman. Kızların peşinde koştuğu bir rock starın aşk acılarından muzdarip olması da hayrete şayandır ama blues böle bişi işte. 
Sonradan neyse ki ikinci fim çekildi de bir nebze olsun huzur bulabildim. 
İkinci Blues Brothers filmi ilki gibi olmasa da benim için farketmezdi, hatta değil üçüncüsü, üç binincisi çekilse gider seyrederim. 
Üçüncü film çekilmedi ama bugünlerde çıkan bir albüm üçüncü buluşmayı sağladı diyebilirim. Filmde izlediğimiz orijinal Blues Brothers müzisyen kadrosu yeni bir albümle karşımıza geliyor. 
Severn Records'ın yaptığı bu çalışma  The Original Blues Brothers Band “The Last Shade of Blue Before Black.” adıyla gelirken, heyecan verici bir buluşmayı da sağlıyor.  




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...