19 Kasım 2017 Pazar

AC/DC'de Malcolm Young Kaybı


AC/DC... bence bütün dönemlerin en sert ve eğlenceli ROCK'N ROLL grubu. Bu grubun özünde de Young ailesi vardır. Glasgow kökenli bu aileden neredeyse tekmili birden rock müzisyeni çıkmıştır. Ancak onlar arasından Angus ve Malcolm en tanınanları olacaktı. Çünkü bu iki isim dünyanın en büyük rock grubunu kuracaklardı. Geçim derdine çare için Britanya'dan Avusturalya kıtasına göç eden Young ailesinin ilk ünlenen ismi en büyük abi George Young olacaktı. 1964 yılında kurduğu Easybeats  grubuyla ünlenen George Young, küçük kardeşlerinin rol modeli olacaktı. 1973'te kardeşleri Angus ile Malcolm AC/DC'yi kurduklarında George onlara ilk albümlerinde prodüktörlük yapacaktı. 

Bu yılın 22 Ekim ( 2017)'inde büyük abi George Young 70 yaşında hayata veda edecekti. Bu kaybı üzerinden bir ay geçtikten sonra 18 Kasım 2017 cumartesi günü AC/DC'nin gitaristi Malcolm Young 64 yaşında hayata veda ettiği haberini alacaktık. 

Bir süredir demans hastalığı ile mücadele eden AC/DC'nin gitaristi Malcolm Young , grubun güçlü ritm gitar riflerine imza atmıştı.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...