20 Aralık 2017 Çarşamba

Jimmy Page'den 50. yılında LED ZEPPELIN müjdesi






Led Zeppelin grubunun 
gitaristi Jimmy Page 
bir dergiye verdiği 
röportajda 2018'de
 grubun kuruluşunun 
50. yılı sebebiyle
 sürprizlerinin
  olacağını
 söyledi. 









2018 yılı bir çok rock grubu için kuruluşunun 50. yılı olacak. Bundan yarım asır öncesinin 1968 olduğunu hatırlarsak gelecek yıl kutlamalar açısından hayli verimli olacağa benzer. Bir kuşağa "68'liler" diye efsanevi ismini veren 1968 yılında kurulan gruplardan biri de Led Zeppelin'di.
Led Zeppelin grubunun gitaristi Jimmy Page bir dergiye verdiği röportajda 2018'de grubun kuruluşunun 50. yılı sebebiyle sürprizlerinin  olacağını söyledi. Bu konuda kolları sıvayan Page, daha önce yayınlanmamış konser ve stüdyo kayıtlarından oluşan bir Led Zeppelin albümünün çıkacağını açıkladı. 

Tabi bu haberin devamında herkesin beklediği şeyin grubun tekrar bir araya gelip toplanması. Bu olabilir mi?  Bu imkansız, hem de 37 yıldır. 1980 yılında grubun davulcusu John Bonham hayata veda etmişti. Grup Bonham olmadan yola devam edemeyeceklerini açıklayarak dağılacaktı. O günden bu yana gene de Led Zeppelin'in tekrar birleşeceği umudu inatla sürdü. Hatta bir ara Jimmy Page ile vokalist Robert Plant ikili olarak çalıştıklarında ülkemize gelip konser verdiklerinde organizatör afişlere bile Led Zeppelin yazacaktı. O konsere gidenlere bugün sorsanız size Led Zeppelin konserine gittiklerini ballandıra ballandıra anlatırlar. 

Zaman içinde bazı istisnalar da olmadı değil hani. Mesela 1985 yılında Afrika'ya yardım nedeniyle yapılan konserde Led Zeppelin sahneye çıktı. 1990'larda Led Zeppelin'in ölen davulcusu John Bonham(ın oğlu Jason Bonham'ın davula geçip Bonham adıyla bir grup kurması umutları yeniden alevlendirdi. Babası gibi iyi bir baterist olan Jason Bonham hep bu yük altında kalacaktı. Sonra 2000'li yıllara geldik plak şirketleri Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün ölmüştü ve onun anısına 2007'de Led Zeppelin bir araya gelerek bir konser verecekti.  Jason Bonham 'ın babasından boşalan Led Zeppelin baterisine geçtiği bu konserin kayıtları 2012 yılında "Celebration Day Live Album" adıyla piyasaya çıkacaktı. Led Zeppelin elemanları bu konsere Ahmet Ertegün'e olan vefalarından çıkmışlardı. Ayrıca bu bir konserlik birleşmenin bir başka nedeni de konserin gelirinin Ertegün adına yapılacak bir müzik okuluna harcanacak olmasıydı. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...