15 Aralık 2017 Cuma

CAZKOLİK'ten Yılın En İyileri


5 yıldır internet üzerinden yayın yapan Caz müzik sitesi CAZKOLİK, haber ve yazılarının yanısıra içeriğinde radyo yayımlarını da barındırıyor. 
CAZKOLİK, "Cazkolik Best of 2017" yılın en iyi albümleri ve konserlerini belirledi.   


"Yılın En İyi Albümleri"nin beşincisi "Cazkolik" internet sitesinde  yayınlandı.  
"Bu dosyanın ülkemizde yayınlanmış en yetkin değerlendirme ve başvuru kaynağı olması temel arzumuz ve her yıl kapsamını derinleştirme isteğimizi bu yıl da değerli dostlarımızın katkısıyla pekiştirdiğimize inanıyoruz. " sözleriyle "Yılın En İyileri" dosyasını açan "Cazkolik"te geçen yıl başlayan yılın en iyi üç konseri bu yıl da devam ediyor.
Liste her yıl müzik yazarları tarafından oluşturuluyor.  Bu seçkiler caz alanında olurken bu yıl blues ve rock gibi türler de yer almaya başlamış.  
 Cenk Erdem'in oluşturduğu R&B, Soul listesi ve Zekeriya Şen'in   kendi seçimlerinin yanına bir de dünya müziği listesi eklemesi dikkat çekiyor. 

Aptülika ile yılın en iyi Blues albümleri listesi yayında 
Bu bölümü de ben anlatmayayım ve "Cazkolik" editörünün yazısından alıntı yapalım,
"Geçen yıllarda neden blues albümleri yok sorusu çok soruldu, bu yıl, yılların usta çizeri, yıllardır hazırladığı radyo programları ve bluesperisan isimli bloguyla rock & blues müziğin önde gelen usta ismi sevgili Aptülika sayesinde Blues albümlerini dosyaya dahil ettik. Sadece o kadar da değil, Aptülika listesini "Yılın En İyi Dönüş Albümü", "Yılın En İyi Akustik Blues Albümü", "Yılın Genç Yeteneği" ve "Yılın Blues Konseri" gibi alt başlıklarla da ayrıca destekledi, çok faydalanacağınıza eminiz. "

Murat Beşer ve Güven Erkin Erkal ile yerli ve yabancı Rock müzikte yılın en iyi albümleri yayında 
Listenin yeniliklerinden biri de rock oluyor. Gene  sözü onlara bırakalım,
"Şimdiye kadar dosya kapsamının genişlemesi caz ve türevleri diyebileceğimiz eksende oldu, bu yıl ilk kez Rock da dosyaya dahil oluyor. Aslına bakarsanız, yazarlarımızın listelerinde zaten etnik ve world müzikten alternatif müziklere, avantgarttan elektroniğe geniş bir perspektife tanık oluyorduk. Özellikle geçen yıl Rock çevresinden gelen çok sayıda öneri ve talebi dikkate alarak sevgili Murat Beşer ve Güven Erkin Erkal`dan yerli ve yabancı Rock ile ilgili değerlendirmelerini talep ettik ve ortaya yılın güçlü listesi çıktı. Her iki dostumuza çok teşekkür ediyoruz.."

Bu makale https://www.cazkolik.com/CazKubbemiz/106395/Cazkolik_Best_of_2017_yayinda_Caz_yazarlari_elesti.html# adresinden alınmıştır.


Müzik yazarları Leyla Diana, Ali Haluk İmeryüz, Turgay Yalçın, Cenk Erdem, Ümit Baykara, Güven Erkin Erkal, Aptulika, Zekeriya Şen, Eray Aytimur, Levent Öget, Murat Beşer, Seda Binbaşgil, Sevin Okyay, Hülya Tunçağ tarafından oluşturulan Cazkolik Best Of 2017'ye bakmak için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli.

  https://www.cazkolik.com/CazKubbemiz/106395/Cazkolik_Best_of_2017_yayinda_Caz_yazarlari_elesti.html#


https://www.cazkolik.com/CazKubbemiz/106395/Cazkolik_Best_of_2017_yayinda_Caz_yazarlari_elesti.html#

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...