22 Ağustos 2017 Salı

Quireboys'tan blues ziyafeti


Doksanların başında glam gruplarının arasında ilk dinlediğimde Quireboys daha bir rock'n roll haliyle ayrıcalıklıydı. Açık söylemek gerekirse Guns'n Roses'tan daha yakın gelmişti bana bu grup ama zaman içinde o kadar isim çıktı ki ben onların izini kaybetsem de evimde  o günlerden beri duran "A Bit Of What You Fancy" plağı hala önemini korur diyemem çünkü hiç bir zaman önemini yitirmemiştir. 
Quireboys için o dönemde çıkan gruplar içinde ayrıcalıklı isimlerden biriydi. 

Quireboys'tan uzun süre ses alamasam da yedi, sekiz yıl önce onların tekrar yola koyulduklarını öğrenmem ben de bir bir bayram havasının hasıl olmasına sebebiyet verecekti. 
Quireboys şimdilerde beni oldukça heyecanlandırabilecek bir albüme hazırlanıyor. Eylül ayında çıkması planlanan bu albümün ismi "White Trash  Blues" olup, içeriyi blues klasiklerinden oluşuyor. Grup bu albümde Muddy Waters, John Lee Hooker, Chuck Berry ve Billy Boy Arnold gibi blues ustalarının klasik yapıtlarını seslendirecek.
Eylül'de çıkacak olan "White Trash Blues" albümü ile Quireboys'la buluşma heyecanı noktalanmayacak ve bu albümün ardından da bir başka sürpriz gelecek. Bu sefer de Quireboys. ZZ Top, Saxon ve Extreme parçalarından oluşuna bir mini albüm daha çıkartacak. Sözün özü fena halde beklemedeyiz. 
Aptulika

 Quireboys'ın 2017 kadrosu:

Spike (vocals)
Guy Griffin (guitar)
Paul Guerin (guitar)
Keith Weir (keyboards)
Nick Mailing (bass)
Dave McCluskey (drums)





White Trash Blues - albümü şarkı listesi

Albümün çıkış tarihi 5 Eylül 2017



Cross Eyed Cat

Boom Boom
I wish you would
Take Out Some Insurance
Going Down
Help Me
Shame Shame Shame
Im Your Hoochie Coochie Man
Leaving Trunk
I'm a King Bee
Walking The Dog
Little Queenie






Leaving Trunk EP  


Leaving Trunk

Champagne and Reefer
Rollin and Tumblin



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...