29 Ağustos 2023 Salı

Avrupa Caz'ının Genç Ustası Nils Kugelman ilk albümüyle



Avrupa caz sahnesinin genç müzisyenlerinden biri olan kontrbasçı Nils Kugelmann 30 Haziran tarihinde ilk albümü olan "Stormy Beauty" i Luca Zambito ve Sebastian Wolfgruber'den oluşan trio'suyla çıkardı. 




Nils Kugelmann kontrbasçı ama daha önceden piyano ve klarinetle müziğe başlamış. Müzik eğitimi aldığı okulda kurulan caz orkestrasında da uzun zaman klarinet çalmış ama o zamanlarda kontrbas çalmaya karar vermiş.  Bu karardan sonrada 6 yıl süren bir kontrbas eğitimini yüksek lisans yaparak tamamlamış. Ancak sanatçı gene de piyanodan vazgeçmiyor ve bestelerini oluştururken piyano başına oturuyormuş. 

Kontrbasçı Nils Kugelmann Alman bir cazcı ama "Stormy Beauty" albümünü dinlerken onun İskandinav kökenli bir sanatçı olduğunu bile düşündüm. Albümle ilgili yazılan yazılarda da Kugelmann'ı Kuzey (İskandinav) Caz'ı ile ilişkilendirenler de çoğunlukta. 



Piyanoda Luca Zambito, davulcu Sebastian Wolfgruber'la birlikte Kugelmann ilk albümü "'Stormy Beauty" ile öyle güzel bir başlangıç yapıyorki, bu caz severlerin (hele ki Kuzey Caz'a aşina kulakların) ilgisine mzahar olacak bir ismin ilk adımına şahit oluyoruz.  


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...