28 Ağustos 2023 Pazartesi

Altmış Yaşında Bile Bitmeyen Bayram Çocukluğu



Çocukken bayramlardan bir gün önce yatağa girerken alınan bayramlık giysilerine sarılıp yatardık. Şimdi öyle bir şey oluyor mudur bilemem ama o yaşlarda bize alınan bayramlık giysi ya da hediyelerden kopamazdık ve sarılır uyurduk. Sarılamasak da sabah erkenden kalkar onlara bakardık ve orada tekrar onları bulduğumuza mutlu olur hayran hayran bakardık. 

Bizim gibi yazıp, çizen müzik yapan insanlar için bu alışkanlık yaş 20 de olsa devam eder.... 20 değil 50  hatta 60 yaşına gelmiş olsak da bu bizde devam eder. Gırgır dergisinde çizmeye başladığım ilk günlerde çizimleri matbaaya gönderdikten sonra eve gider derginin çıkacağı günü beklerdim O gün geldiğinde de gazete bayii ya da bakkala gitmek için sabahı zor ederdim. Sabah olunca da gider dergiyi almazdan önce o bayram çocuğu gibi vitrinde asılı dergiye aval aval bakar ve heyacanlanırdım. Yaş altmışa geldi ama bende bu hala sürüyor. Dr Skull plaklarının içini resimlediğimde basılmış haliyle gördüğüm ertesi sabahı erkenden kalkıp, o bayram çocuğu gibi bakıp bakıp durmuştum. 

İnsan bu tip olayları yaşar ama itiraf etmeliyim ki kimseye pek söyleyemez. Eh hani birinin kalkıp size "Kazık kadar adam olmuşsun hala çocuk gibi davranıyorsun" demesi de an meselesidir hani.

Geçtiğimiz Pazar günü Facebook'a bakarken Sabih Cangil'in paylaşımında benim yaşadığım "bayram çocuğu" duygusunda yalnız olmadığımı gördüm. Bilenler bilir ama bilmeyen olur diye anlatayım... bizim Sabih 1980'lerin başında kurulmuş olan ilk öncü rock gruplarımızdan RA'nın gitaristiydi. Bu güzelim grup bir televizyon kaydı dışında çalışmalarını kaset ya da başka bir kayıt formatıyla günümüze taşıyamamış ama o dönemdeki konserlerini izleyenlerin hatıralarında unutulmaz bir şekilde taht kurmuştu. Neyseki uzun bir aradan sonra 2000'lerin başında Sabih tekrar müziğe döndü ve hem o RA hatıralarını canlandırarak günümüze taşıdı hem de inanılmaz güzel albümler yaptı. Sadece onunla kalsa iyi son yıllarda prodüksiyon şirketini kurdu ve eski yeni bir çok rock grubumuza da albümler yaptı. 

Bu yılın başında da Sabih İstanbullu dokuz gitaristi bir araya getirerek arşivlik bir çalışma olan “Guitarists of Istanbul” albümünü yaptı. Şimdilerde de bu çalışma plak olarak 1 Eylül'de piyasaya çıkacak. Bu zamanda plak olarak bir albümü çıkartmak sadece yürek değil delilik de ister ve bu işe el atan da Don Kişot insan Salih ve firması Rainbow45 Records. İşte bizim Sabih de pazar günü Rainbow45 Records'un Kadıköy'deki mağazasının önünden geçerken yukardaki fotoğrafı çekip FaceBook'ta yayınlayıp altına da şu yorumu yazmış:     

"Tüm prodüksiyonunu yaptığım “Guitarists of Istanbul” albümünün plak afişini Rainbow45 Records plak mağazasının önünde görmek ne kadar güzel. Plak 1 Eylül’de piyasaya çıkacak." 

Sadece Sabih mi bende 1 Eylül'ü iple çekiyorum. O gün plağı pikabıma koymak için can atıyorum. Plağı zarfından çıkarırken sizi bir sürpriz karşılayacak. 

Kısacası biz altmışında da olsak büyümeyeceğiz. "Adam Olamadık" ama o çocuk galiba hep öyle bizle birlikte kalacak gibi. 

Aptulika 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Duygularımı okumuşsun, yazmışsın. Çok çok teşekkürler. 🙏

Adsız dedi ki...

Aptülika ve Sabih Cangilin Rock adına yaptıkları her zaman takdire şayandır iyiki varsınız …

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...