15 Temmuz 2021 Perşembe

Cinderella'nın gitaristi Jeff Labar öldü


1980'li yılların unutulmaz hard'n heavy grubu Cinderella'nın gitaristi Jeff Labar 14 Temmuz 2021, çarşamba günü hayata veda etti. 

58 yaşında Nashville'deki evinde hayatını kaybeden gitaristin ölüm haberini oğlu sosyal medyadan duyurdu. 


Kimilerine göre "glam" kimilerine göre "hair rock" diye  isimlendirilerek burun kıvrılan 1980'lerin sonu ile 90'ların başındaki hard'n heavy grupları benim için hep ayrıcalıklı olmuştur. Onların makyajlı suratları, kuaför görmüş saçları ve şarkılarındaki eğlenceyi hedefleyen tavırları bir yana, rock'n roll ile buluşan yanı benim için her daim etkileyici gelmiştir. O kadar zaman geçti ve arada daha büyük harflerle işler yapıldıysa da bugün onlar hala aklımdadır. 

İşte onlardan biri de Cinderella idi. Müziklerindeki rock'n roll'un içinde bir de blues gizliden göz kırpardı ki, beni cezbetmemesi de imkansızdı. O günden bugüne onların hak ettikleri yerde olmadıklarını düşünürüm. 

Cinderelle ile ilgili elime her fırsat geçtiğinde yazıp çizmek isterim ama bu seferki ne yazık ki kötü bir haberle oldu. Cinderella’nın gitaristi Jeff Labar'ı geçtiğimiz çarşamba günü  58 yaşında kaybettik.   

Amerikalı hard rock ve heavy metal grubu Cinderella'ya 1985 yılında giren Labar,  grubun dört stüdyo albümünde yer aldı.  1986’da çıkan Night Songs ve 1988’de çıkan Long Cold Winter albümleri bir döneme damgasını vurduğu gibi,  üçer milyonluk albüm satışıyla da hatırı sayılır bir rekora imza atmıştı. 

1990'lı yıllara adım attığımızda ise Cinderella dağılacaktı.  1994’te çıkardıkları Still Climbing’den sonra bir daha albüm çıkarmadılar. Cinderella, son olarak 2014’teki ‘Monsters of Rock Cruise’ adlı konser etkinliğinde yer aldı. 

Oldukça yetenekli bir gitarist olan Jeff Labar ise  "One For The Road" adlı solo bir albüm çıkartarak bir nebze de olsa hasret gidermemizi sağlayacaktı. 

Nice isim geldi geçti ama bir dönemin Cinderella'sı ve o muhteşem gitaristi Jeff Labar unutulmazlardandı. En azından benim için öyle olarak kalacak. 

Aptulika




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...