6 Eylül 2018 Perşembe

Bülent Ortaçgil’in ‘2. Perde’ albümü ilk kez plak formatında !…


 Ülkemizin sevilen şarkı yazarı ve kent ozanı Bülent Ortaçgil’in 1990 tarihli ikinci stüdyo albümü ‘ 2.Perde’, yirmisekiz  yıl sonra  Rainbow45 Records etiketiyle ilk kez plak formatında piyasaya çıktı.

Bu İş Çok Zor Yonca ‘ ,  ‘Beni Kategorize Etme ‘ gibi Ortaçgil’in bugün de hala dillerden düşmeyen hit şarkılarının bulunduğu albümde   Ortaçgil, efsane müzik adamı Onno Tunç ile çalışmıştı. 


Bülent Ortaçgil hayranlarının en sevdiği albümlerinden birisi olan  ve sanatçının Soft/Rock tadında bir yaklaşımla gerçekleştirdiği 1990 tarihli bu albüm, plak formatında ilk kaz basılarak, bugün piyasaya çıktı.


1974 yılında  yayınladığı  ilk albüm‘ ‘Benimle Oynar Mısın ?‘ dan tam 16 yıl sonra  kariyerinde yeni bir dönemin kapılarını açan bu uzunçalarda sanatçı , Onno Tunç ile beraber çalışarak birbirinden güzel 10 şarkıya imza attı . 1990  yılının Ocak ve Şubat ayları arasında kayıt ve miksajı Rıza Erekli yönetiminde İstanbul Marmara V.A.P.P. Stüdyosu’nda gerçekleştirilen bu albümde tüm akustik gitarları Bülent Ortaçgil, diğer tüm enstrümanları ise  düzenlemeleri de üstlenen Onno Tunç çalmıştır..

‘Bu İş Çok Zor Yonca ‘ , ‘ Bozburun ‘ , Sevgi‘ , ‘ Çığlık Çığlığa‘, ’ Sıcak’   ‘Arada Sırada Düşünür ‘ ve daha önce Sezen Aksu tarafından seslendirilip çok ses getiren ‘Beni Kategorize Etme ‘ gibi Ortaçgil’in bugün de hala dillerden düşmeyen hit şarkılarının da bulunduğu "2. Perde" albümü 1990 yıllında kaset olarak yayınlanmııştı.  Şimdi ise bu albüm plak formatında yeniden soluklanıyor. 





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...