19 Eylül 2018 Çarşamba

Ana Popovic ile Keb' Mo işbirliği : "Like It On Top"



Eski Yugoslavya'dan çıkan en önemli Blues Rock gitaristi ve şarkıcısı Ana Popovic yeni albümü "Like It On Top" u geçen hafta Cuma günü yayınladı. Prodüktörlüğünü Keb' Mo'nun yaptığı albümde Ana Popovic tarzını biraz daha Soul, funk ve hatta R&B kulvarına yönlendirmiş. 







Blues Rock gitaristi ve şarkıcısı Ana Popovic yeni albümü "Like It On Top" u geçen hafta Cuma günü (14 Eylül 2018) piyasaya çıkardı. 10 yeni şarkısıyla müzikseverlerle buluşan Popovic, Avrupa'nın bir çok yerinde festivallere katıldıktan sonra şimdi de yeni albümünün tanıtımı için geniş bir ABD turnesine çıkmaya hazırlanıyor. 

Nashville'de kaydedilen "Like It On Top albümünde prodüktörlüğü Grammy ödüllü blues müzisyeni Keb' Mo üstlenmiş. Albümde Ana Popovic'e konuk olarak Keb' Mo'nun yanısıra Kenny Wayne Shepherd, Robben Ford gibi ustalar da destek vermiş. 

Bu çok özel konukların yanısıra Ana Popovic'in son albümünde şu isimlerin eşlik ettiğini görüyoruz: Akil Thompson (ritm gitar), Mike B. Hicks (keyboards), Eric Ramey (bas), Marcus Finnie (davul), Tommy Sims (davul, bas) Roland Barber (trombon), Evan Cobb (saksofon), Josh Harner (trompet), Jason Eskridge (geri vokaller), Moiba Mustapha (geri vokaller).
  Joe Ashlar (keyboard), Michele Papadia (keyboard), Brad Walker (saksofon), Jon Ramm (trombon), Claudio Giovagnoli (saksofon), Davide Ghidoni (trompet) Buthel Bass (bas), Favor Goodiam (davul).


‘Like It On Top’  

1. Lasting Kind Of Love (ft. Keb’ Mo’)
2. Like It On Top (ft. Robben Ford & Keb’ Mo’)
3. Sexy Tonight (ft. Kenny Wayne Shepherd)
4. Slow Dance (ft. Robben Ford)
5. Funkin’ Attitude
6. Last Thing I Do
7. Virtual Ground
8. Brand New Man
9. Matter Of Time
10. Honey, I’m Home

Ana Popovic'in yeni albümünde ilk gözümüze çarpan daha bir soul etkisinin hakimiyet kazanması. Bu değişim Ana Popovic'i blues rock olarak sevmiş biri olarak beni biraz üzse de albümü bir iki dinledikten sonra bunun çok doğru bir tavır olduğuna kanaat getirecektim. Kadın blues rock gitarında kendini kabul ettirmesine rağmen Ana Popovic hâlâ yetkinleşmeyi, kendini geliştirmeyi esas alıyor. Bu albümde de hedefine soul'u koymuş ve bu yüzden de Keb' Mo ile çalışmış. Yelken açtığı soul yolculuğunda da kendine has tavrını koyabilmiş. 







Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...