8 Şubat 2015 Pazar

Müziğimizin en güçlü ses sanatçısı Müzeyyen Senar’ı kaybettik.




 Müzeyyen Senar bu sabah tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi  altında tutulan Müzeyyen Senar, bugün sabah saat 07.30'da  vefat etmişti.
Müzeyyen Senar'ın cenazesi yaşamını yitirdiği Ege  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden alınarak, bugün İstanbul'a nakledileceği belirtildi.  
 Senar'ın cenaze namazının 10 Şubat Salı günü İstanbul'daki Bebek  Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacağı ve cenazesinin İstanbul'da  defnedileceğini bildirildi.

1950'lili yıllarda bestekar Alaattin Yavaşça ile
Geleneksel müziğimizin  (Türk Sanat Müziği) en önemli ismi Müzeyyen Senar, Cumhuriyet döneminin en önemli seslerinden biriydi. Sesindeki yeteneği, yorum gücüyle de güçlendiren Senar, aynı zamanda bir ekol olarak da müziğimizin temellerindendi. Onun eserleri yorumlamasındaki maharet, eğlence ortamındaki sunumlarında bile müziği ciddiye alıştan vazgeçmediği gibi müziğin çıtasını her daim yüksek tutmuştu. Müzeyyen Senar ismi bir batılı ülkede olsaydı bugün hakkında yüzlerce araştırma yapılır, kitap (ama ciddi) yazılırdı. Onun plak kayıtları dilerim bundan sonra o sese yakışan ciddiyetle ve arşivlik bilince hizmet edecek şekilde yayınlanır. Pek fazla ümidim olmasa da bunun gerçekleşmesinin müziğimize çok şey katacağına inanıyorum.
Müzeyyen Senar’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Aptulika

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...